Çin Yeni Yılı, genelde diğer ülkelerin takvimlerine göre değil, 12 hayvanlı takvime dayanarak belirlenmektedir. Çin Yeni Yılı, her yılın ilk yeni ayı ile dolunayı arasında kutlanır ve adına Bahar Bayramı da denir. 12 hayvanlı takvime göre yılların sırası belirlenir ve bu gelenek 4000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Yıllara adını vermek için yarışan 12 hayvan, Çin kültüründe ilk tanrı olarak kabul edilen Jade Emperor'un davetine göre sırası belirlenmiştir.
Çin'de resmi tatil, Çin Yeni Yılı'na denk gelen tarihten itibaren 18 Şubat'a kadar devam eder. Bu süreçte aile ve arkadaşlar bir araya gelir, geleneksel kutlamalar gerçekleştirilir ve resmi tatil dolayısıyla 40 güne kadar tatil yapılabilir.
Çin astrolojisine göre 2021 yılı "Öküz" yılı olarak kabul edilmektedir. Öküz yılı, On iki burçtan ikincisi olup rengi beyaz ve yeşildir. Bu yılın Çin Yeni Yılı 12 Şubat'ta başlayacak ve 2022 Ocak 31'e kadar sürecektir.
Çin'de festival gibi özel günlerde genç, yaşlı, kadın veya erkek herkes genellikle kimono giyer. Bu kıyafetler özellikle yeni yıl kutlamalarında, bayramlarda ve diğer özel günlerde giyilir.
Çin'deki resmi tatiller arasında 1 Mayıs İşçi Bayramı, 5. kameri ayda kutlanan Duanwu Festivali, 8. kameri ayda gerçekleşen Ay Festivali ve 1 Ekim'de kutlanan Milli Bayram gibi önemli günler bulunmaktadır.
Çin Yeni Yılı, her yılın ilk günü 21 Ocak ile 20 Şubat tarihleri arasında yeni aya denk gelir. Yeni Yıl Festivali, asırlık bir geçmişe sahiptir ve çeşitli mitler ve geleneklerle önem kazanmıştır. Bu festival, tanrıların yanı sıra ataların da onurlandırıldığı bir zamandır.