Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

çikik ve kirik durumunda dikkat !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Kırık oluşan bölgeden fışkırırcasına kan akması, açık kırıklar, çok fazla miktarda kanama gerçekleşmesi, uvuz kopması, birden fazla kırık gibi durumlarda hiç zaman kaybetmeden 112 acil aranmalı durum izah edilmelidir Kazazedenin veya hastanın kanaması ve açık yaraları varsa kırık tespit işleminden önce hasta üzerinde daha fazla hasar vermeyecek şekilde, açık yaranın üzerine temiz bir bez ile baskı yapmak ve kanayan uvzu kalp seviyesinin üstünde tutmak suretiyle kanama kontrolu gerçekleştirilir Kanama kontrolünden sonra tespit işlemi gerçekleştirilmelidir

Kanaması olan bir yaralıya ilk yardım işlemleri uygulandıktan hemen sonra eller bol bol sabunlu suyla yıkanmalı, kan bulaşmış kıyafetler değiştirilip temizlenmelidir Unutmayın ilk yardım anında gerçekleştirilen tespit bir tedavi yöntemi değil sadece ufak bir önlemdir Yaralıya ilk yardım uygulaması yapıldıktan sonra muhakkak hastaneye ulaştırılmalı veya 112’den yardım istenmelidir

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri