Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ceviz ve ceviz yaprağının faydaları

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

cevizin faydaları - ceviz yaprağının faydaları - ceviz yaprağı nerelerde kullanılır - şifalı bitki ceviz

Ceviz - Juglans Regia

Ceviz baharla beraber yaprakları çıkmadan çiçeklenen ,büyük bir ağaçtır.
Yaprakları haziranda haziranda toplanır. Şifalı bitki olarak kullanılacaksa yeşil ve olgunlaşmamış cevizler bir iğnenin rahatlıkla batabileceği zamanda toplanır,yeşil kabuklar kahverengiye dönmeden toplanır.

Ceviz yaprağından yapılan çay kanı temizler,bağırsak sorunları,iştahsızlık ve kabızlık için etkili bir ilaçtır.

Yapraklarının dekoksiyonu banyo suyuna ilave edilerek sıraca, raşitizm,diş çürümesi,kemik şişmesi için kullanılır.

Konak,uyuz,kepek yeşil ceviz yapraklarının dekoksiyonuyla yıkanırsa yakın zamanda bir iyileşme kaydedilir.Bu dekoksiyon egzama,ayak terlemesi ve beyaz akıntı için de kullanılır.

Gargara olarak ağız ,diş eti,gırtlak ve boğaz iltihapları için kullanılır.

Yapraklarının dekoksiyonu banyo suyuna ilave edilir mayasıl için kullanılır.

Saç dökülmesi için sık sık kafaya masaj yapılarak kullanılması halinde faydalıdır.

Bu dekoksiyon saç biti için de mükemmel bir ilaçtır.

Taze yapraklar böcekleri kovmak için kullanılır.

Haziranın ortalarında ham meyveler(bir iğne kolayca batmalıdır) toplanır, mideyi,karaciğeri ve kanı temizleyen,zayıf mideleri kuvvetlendiren,bozuk bağırsakları düzelten bir tentür hazırlamak için kullanılır.

Kanı inceltmek için çok iyi bir ilaçtır.

Kullanımı

Demleme: Çeyrek litre/1 bardak) kaynar su ile 1 tepeleme çay kaşığı ceviz yaprağı 3 dakika demlenir.

Banyo katkısı: banyo ve yıkamalar için 100gm yaprak kullanılır.1 bardak su için 1 tepeleme çay kaşığı bitki kullanılır.Kuvvetli dekoksiyonlar için miktar iki katınıa çıkarılır

Ceviz Tentürü: 20 tane ,dörde bölünmüş ham ceviz (iğne kolayca batmalı) geniş ağızlı bir kavanoza konur üzerlerine 2-3 parmak kaplayacak kadar.Ağzı sıkıca kapanır.Güneşte veya sıcak bir yerde 2-4 hafta bekletilir.Daha sonra süzülür.Günde 1 çay kaşığı kullanılır,ihtiyaca göre daha fazlası alınabilir
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri