Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bülbül Konağı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Bülbül Konağı Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı un
125 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı irmik
1 çimdik tuz
1/2 (yarım) paket kabartma tozu • 1 paket vanilya
Üzeri için;
1 bardak kadar fındık
Şerbeti için;
3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

Bülbül Konağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tatlımızın hamuruna başlamadan şerbetimizi hazırlamak için tenceremize suyu koyalım ve toz şekerimizi ilave edelim, eriyene kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu ek edip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri derin bir kabın için de karıştırıyoruz. En son un ve kabartma tozu ek edip, kulak göğsü yumuşaklığında ele yapışmak halde bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru ikiye bölüp, tezgahta biraz un serpip, merdaneyle yarım cm kalınlığında açıyoruz yuvarlak bir kalıp yahut su bardağının ağzıyla kesiyoruz.
Çıkan yuvarlakların yarısının ortasınıda küçük bir kalıpla yada şişe kapağıyla kesip delik olmayan yuvarlağın üzerine yumurta akı sürüyoruz.
Çember halinde olan hamuru üzerine koyup elimizle düzeltip her yerini irmiğe buluyoruz. Üzerine fındıkları koyuyoruz.
Yumurta akını fındıkların yapışıp düşmemesi için sürüyoruz. Kenarlardan çıkan hamurları toplayıp bütün hamura tekrar tıpkı süreci yapıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine yahut fırın kağıdına dizip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızaran tatlıları soğumuş olan şerbete dikkatlice atalım. Şerbeti çeken tatlılar tabana çökünce bir süzgeç yardımıyla çıkarıp tekrar tepsiye koyuyoruz.
Kalan şerbeti tatlıların üzerine eşit ölçüde döküyoruz. Tatlılarımız yaklaşık 2-3 saat dinlenince şerbetini çekmiş olacaklardır. Servis hazır lezzeti ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun
Bülbül Konağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri