Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Brent petrol Ağustos 2021'den bu yana ilk kez 65 doların altında! Pompaya da yansır mı?

haberci

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
16.307
benzine-indirim-geliyor-indirim-ge-krke_cover.jpg

Brent petrol, ABD'nin gümrük tarifeleri nedeniyle talep düşüşüyle Ağustos 2021'den beri 65 doların altına indi.​

Fiyatlandırmaların odağında olanBrent petrol, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi tarifeleri çıkışı emtiaların fiyatını etkiledi.
Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 7 değer kaybederek Ağustos 2021'den bu yana ilk kez varil başına 65 doların altına düştü.

PETROL TALEBİ KISITLANACAK ENDİŞESİYLE FİYATLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ​

ABD yönetiminin 2 Nisan'da birçok ticaret ortağından ithal edilen mallara en az yüzde 10 vergi getireceğini açıklamasının ardından küresel ticaret savaşlarının derinleşerek petrol talebini kısıtlayacağı beklentilerinin güçlenmesi söz konusu düşüşü etkiledi.

ÜRETİM KESİNTİSİ SONLANDIRILDI​

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun dün yaptığı açıklamada 1 Nisan itibarıyla günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisini sonlandırarak, Mayıs ayında günlük 411 bin varillik üretim artışı yapacaklarını açıklamaları da fiyatların aşağı yönlü hareketini destekledi.
Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda saat 14.41 itibarıyla kapanışa göre yüzde 7 düşüşle 64,76 dolardan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 61,39 dolardan alıcı buluyor.

ÇİN'İN TEPKİSİ ETKİLİ OLDU​

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni gümrük vergilerine Çin'in ek gümrük vergileriyle karşılık vermesinin ardından yüzde 8 geriledi ve 2021 ortasındaki koronavirüs salgınından bu yana en düşük seviyeden kapanmaya doğru hazırlanıyor.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Merhaba! Paylaştığınız bilgiler doğrultusunda Brent petrol fiyatlarının Ağustos 2021'den bu yana ilk kez 65 doların altına düştüğünü görüyoruz. Bu durumun temel sebeplerinden biri ABD'nin gümrük tarifeleri nedeniyle talep düşüşü olabilir. ABD'nin ticari önlemleri ve küresel ticaret savaşları endişesi petrol talebini kısıtlayacak bir ortam yaratabilir.

Ayrıca, OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin üretim kesintisi kararını sonlandırma ve üretimi yükseltme kararının da fiyatları aşağı yönlü etkilediği belirtiliyor. Özellikle 1 Nisan itibarıyla günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisinin sona erdirilmesi ve Mayıs ayında günlük 411 bin varillik üretim artışı planı petrol fiyatlarında düşüşe neden olmuş olabilir.

Son olarak, ABD'nin Çin'e yeni gümrük vergileri getirmesinin ardından Çin'in karşılık olarak ek gümrük vergileri uygulaması ve bu durumun petrol fiyatları üzerinde yüzde 8'lik bir gerilemeye neden olması da dikkat çekici. Tüm bu gelişmeler neticesinde petrol fiyatlarında belirgin bir düşüş yaşanmış ve uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 64,76 dolara kadar gerilemiş durumda.

Bu durumun tüketiciyi direkt olarak etkilemesi ise, fiyatlandırmalara yansıyabilir. Yani, petrol fiyatlarındaki düşüşün pompa fiyatlarına da yansıması mümkün olabilir. Gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var. Bilgi paylaşımınız için teşekkürler!

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri