Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Borçtan Kurtulma Duası -Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Dua

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Borçtan Kurtulma Duası -Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Dua -Dualar

BORÇTAN KURTULMA DUASI !

"Şüphe etmeyin çok tesirlidir!"
Muaz bin Cebel Radıyallahu anh'dan şöyle rivayet edilmektedir:

"Bir kişinin bende bazı alacakları vardı. Ben de ondan korkarak iki gün annemde kaldım. Sonra, dışarı çıkıp Rasulullah'a (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) geldim. O, bana ; "Ya Muaz! Seni bize gelmekten geri bırakan nedir?"
dedi. Ben de :

"Bir adamın bende alacağı var. Ondan utandım, onunla karşılaşmak istemedim." dedim. Bunun üzerineRasulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) : "Sana birtakım kelimeler öğreteyim ki, onları okuduğunda üzerinde dağlar kadar borç olsa, ALLAH'u Teâlâ onları öder."
buyurdu.

Ben de:
"Evet ! Öğretin yâ Rasulullah(Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)" dedim.
"(Rasûlüm) De ki : Mülkün gerçek sahibi olan ALLAH'ım! Sen mülkü dilediğine verirsin ve dilediğinden geri alırsın. Dilediğini yüceltir, dilediğini de alçaltırsın. Her türlü iyilik Senin elindedir. Gerçekten Sen herşeye kadirsin. Geceyi gündüze katar, gündüzü geceye katarsın. Ölüden diriyi, diriden de ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de sayısız rızık verirsin."
(Âl-i İmrân 26-27)
Bu Ayet-i kerimeleri okumamı emretti. Sonra da :

"Ey ALLAH'ım! Beni fakirlikten kurtar, benden borcumu öde, beni senin ibadetinde iken ve yolunda savaşırken al." duasını ilave etti.

Alıntı

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri