S
SoruCevap
Misafir
Bolonez Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş havuç
2 diş sarımsak
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı domates püresi/rendesi
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kekik
Bolonez Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Bolonez sosu için tavaya zeytinyağını alıyoruz.
Üzerine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve sarımsağı alarak güzelce soteliyoruz.
Daha sonra kıymayı da tavaya ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz.
Rengi dönen kıymaya domates salçasını ekliyoruz ve salça güzelce karışıncaya kadar kavuruyoruz.
Domates püresi yahut domates rendesini, sıcak suyu ek edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakıyoruz.
Son olarak yeteri kadar tuz, karabiber, kekik ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş havuç
2 diş sarımsak
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı domates püresi/rendesi
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kekik
Bolonez Soslu Makarna Tanımı Yapılışı
Bolonez sosu için tavaya zeytinyağını alıyoruz.
Üzerine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve sarımsağı alarak güzelce soteliyoruz.
Daha sonra kıymayı da tavaya ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz.
Rengi dönen kıymaya domates salçasını ekliyoruz ve salça güzelce karışıncaya kadar kavuruyoruz.
Domates püresi yahut domates rendesini, sıcak suyu ek edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakıyoruz.
Son olarak yeteri kadar tuz, karabiber, kekik ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.