M
Modoratör
Bir davetiye nasıl yazılır?
Davetiye Özellikleri:- Çok kısa ve açık olmalıdır.
- Kişinin ne tür bir toplantıya davet edildiği açıklanmalıdır.
- Toplantının yeri (adresi), zamanı, süresi mutlaka bildirilmelidir.
- Saygılı ve nazik bir dil ve üslûpla yazılmalıdır.
- Davetiyeler, o toplantı için özel hazırlanmış kart ve zarflara basılmış olarak iletilir.
Düğün davetiyesinde ne yazar?
Davetiyenin üzerine yazılanlara bakacak olursak: Ailelerin isimleri, gelin ve damadın adı, yer ve tarih, kokteyl, nikah ve düğün saatleri ve eğer farklıysa yerleri! Tabii davetiye sözlerine de karar vermen lazım.LCV ye ne yazılır?
LCV ye ne yazılır?LCV ne demek sorusu daha önce bu terimi duymamış çoğu kullanıcımız tarafından merak edilmektedir. LCV, günümüzde davetiyelerde sıkça kullanılan Fransızca kökenli kısaltma RSVP (Répondez S’il Vous Plaît)’nin Türkçe dilindeki karşılığıdır. ”Lütfen Cevap Veriniz” anlamına gelmektedir.
Davet mesaji nasil yazilir?
Davetiye sözleri kısa ve öz de çok hoş görünüyor!- Gönül ferman dinlemedi; biz evleniyoruz!
- Birbiri için çarpan bu kalplere şahitlik etmeniz için düğünümüze bekliyoruz.
- Mutlu beraberliğimizin başlangıcında sizlerle birlikte olmaktan kıvanç duyacağız.
- Evleniyoruz!
- Sevdik birbirimizi, evlendirin dedik bizi.
Davetiye ye ne yazılır?
Tarih, saat, mekan ismi ve adres bilgilerini eksiksiz yazarak davetiye bilgilerimizi tamamlayabiliriz. Eğer davetiyenizde kına bilgilerine de yer vereceksek ilk önce tarih önceliğine göre gitmemiz gerekli. Kına tarihi önce olacağı için ilk önce kına tarih, saat, mekan ismi ve adres bilgilerini öncelik yapalım.Davetiye üzerine ne yazılır?
Davetiye üzerine ne yazılır?Bu özel günümde sevdiklerimle olmaktan büyük bir mutluluk duyacağım. Doğum ünü partime gelerek beni mutlu etmenizi diliyorum… Bu yaş günümde de pastamın üzerinde bol bol mum görmek ve etrafımın da sevdiklerimle dolup taşmasını istiyorum. Bu nedenle siz tüm yakınlarımı yaş günü partime davet ediyorum.
Davetiye Nedir? Özellikleri Nelerdir?
- Kısa ve net olmalıdır.
- Kişinin ne tür bir davete katılacağı belirtilmelidir.
- Davetin yeri, süresi, zamanı yazılmalıdır.
- Saygılı ve nazik bir üslupla yazılmalıdır.
- Davetin türüne göre özel olarak hazırlanmış kâğıtlara basılır çok özel durumlar da el yazısı ile de yazılabilir.
Düğün kartına ne yazılır?
Düğün kartına ne yazılır?“Sevgi, saygı ve anlayışla temelini attığımız beraberliğimizi sonsuza dek sürdürmeye karar verdik.” “Nikah (Düğün) törenimizde Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyarız.” “İkimiz de maviyiz biz, birimiz gökyüzü birimiz deniz. “Sen benim; Yaradan’dan ötürü yaratılanı sevişim, bir adım gelene on adım gidişimsin…