M
Modoratör
Misafir
Bipolar hastası alkol kullanabilir mi?
Yani, ilaçları sadece manik ve depresif hissettiğinizde kullanmayın. Uyarı: Eğer kullandığınız ilaçların yan etkileri size çok ağır geliyorsa ve bundan dolayı ilaçları aksatıyorsanız, bunu mutlaka doktorunuzla konuşun. 3. Alkol kullanmayın.Bipolar babanın çocuğu bipolar olur mu?
Bipolar Bozuklukta genetik yatkınlık önemli bir risk olarak görülmektedir. Akrabalarının hiçbirinde bipolar bozukluk olmayanlarda hastalık görülme olasılığı %1-2 iken, birinci dereceden akrabasında (anne-baba veya kardeşlerinde) bipolar bozukluk olanlarda hastalığın görülme sıklığı %7-8’e yükselmektedir.Bipolar bozukluğu olan insanlara nasıl davranılmalı?
Bipolar bozukluğu olan insanlara nasıl davranılmalı?Anlayışlı Olun: Yakınınıza onun yanında olduğunuzu hissettirin. Onu dinleyin, hastalığın seyri konusunda cesaretlendirin. Genellikle bu rahatsızlığa sahip olan insanlar başkalarına yük olmaktan korktukları için yardım almak istemezler.
Bipolar hastalığı nasıl olur?
Bipolar hastalığı nasıl olur?Stresli durumlar veya yaşanan travmalar genellikle bipolar bozukluğu tetikleyici unsurlar arasında yer almaktadır. Bunlar; bir ilişkinin bitişi, fiziksel, cinsel veya duygusal istismar, yakın bir aile üyesinin ya da çok sevilen birinin ölümü veya beyin travmaları da bipolar bozukluğu tetikleyebilir.
Bipolar bozukluk ne zaman ortaya çıkar?
Bipolar bozukluk genellikle 15-24 yaş arasında görülür ve sıklıkla yaşam boyunca sürer. Her yaşta görülebilir (7’den 77’ye) ama en sık 20’li yaşların başında başlar. Her 100 kişiden 1-2’sinde görülür. Tüm dünyada benzer sıklıkta görülmektedir.Bipolar irsi mi?
Bipolar bozukluğun, genetiğe bağlı olduğu durumlarda vardır. Ailedeki birinci derece akrabalardan genetik aktarım sonucu kazanım yaşanabiliyor. Anne, baba veya kardeşte bipolar bozukluk olanların doktor kontrolüne gitmesi önerilmektedir. Bununla birlikte, bipolar bozukluktan tek bir gen sorumlu değildir.Bipolar insan zeki midir?
Bipolar insan zeki midir?Ona göre bipolar bir zeka geriliği olmadığı gibi aksine bipolarlar arasında çok zeki hastaların olduğu gerçeğiyle de yüzleşilmesi gerektiğini belirtiyor: “Bir süredir onunla vakit geçiriyorum ve beni gerçekten şaşırtan şey de bipolar hastalar arasında çok zeki insanların oranının daha fazla olması.