M
Modoratör
Misafir
Berlin Antlaşması hangi yıl ve neden yapıldı hangi devletler bağımsız oldu?
Berlin antlaşması 13 Temmuz 1878 yılında imzalanmış olan bir antlaşmadır. Berlin antlaşması toplam 13 madde içeren bir antlaşmadır. Berlin antlaşmasının maddeleri şu şekildedir; 1) Sırbistan, Romanya ve Karadağ bundan böyle bağımsız devlet olacaktır.1890 yılında yapılan Berlin Konferansı’na hangi ülke katılmamıştır?
1890 yılında yapılan Berlin Konferansı’na hangi ülke katılmamıştır?Kongreye İngiltere, Avusturya-Macaristan, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya ve Osmanlı İmparatorluğu katıldı. Ülkelerini ilgilendiren oturumlara Yunanistan, Romanya, Sırbistan ve Karadağ’dan delegeler katıldı, ancak üye olmadılar.
Osmanlı Devleti 1878 Berlin Antlaşması ile Rusya’ya verdiği Kars Ardahan ve Batum hangi antlaşma ile geri almıştır?
93 Harbi’nin ardından Osmanlı ile Rusya arasında, 3 Mart 1878 tarihinde Ayastefanos Antlaşması imzalanmıştı.Berlin Antlaşması hangi devletlerin istek ve girişimleri ile imzalanmıştır?
Berlin Antlaşması hangi devletlerin istek ve girişimleri ile imzalanmıştır?Berlin Kongresi (13 Haziran – 13 Temmuz 1878), dönemin Avrupa’daki altı büyük gücünün (Rusya, İngiltere, Fransa, Avusturya-Macaristan, İtalya ve Almanya), Osmanlı İmparatorluğu ve dört Balkan devletinin (Yunanistan, Sırbistan, Romanya ve Karadağ) temsilcilerinin bir araya geldiği bir toplantıdır. 93 Harbi sonrası …
Azak Kalesi 1700 istanbul Antlaşması ile hangi devlete bırakıldı?
Avusturya’yla Karlofça Antlaşması’nı imzaladıktan 1 yıl sonra da Rusya’yla 14 Temmuz 1700 tarihinde İstanbul Antlaşmasını imzaladı. Bu antlaşmanın hükümlerine göre Osmanlı Devleti Azak Kalesini Rusya’ya bıraktı.Osmanlı Devleti 1878 Berlin Antlaşması ile Rusya’ya verdiği Kars Ardahan ve Batum u hangi antlaşma ile geri almıştır?
Osmanlı Devleti 1878 Berlin Antlaşması ile Rusya’ya verdiği Kars Ardahan ve Batum u hangi antlaşma ile geri almıştır?Osmanlı Devleti’ni Sadrazam Talat Paşa temsil etmiştir. Konferansın sonunda imzalanan Brest Litovsk Barış Antlaşması’na göre; Rusya Kars, Ardahan ve Batum’u Osmanlı devletine geri vermiş ve bütün Doğu Anadolu’dan da çekilmiştir.
Ermeni sorunu ilk kez hangi antlaşma ile uluslararası bağlayıcılığı olan bir metinde yer almıştır?
1878 Berlin Anlaşması ile uluslararası alana taşınan Ermeni sorunu her dönemde büyük güçlerin uluslararası politikada ilgilendikleri bir konu olmuştur.1812 Bükreş antlaşması hangi padişah?
1812 Bükreş antlaşması hangi padişah?Arka plan. Sultan II. Mahmud, 1808 yılında tahta geçtiğinde, Osmanlı İmparatorluğu ile Rusya İmparatorluğu arasında 1806 yılında başlamış olan savaş devam etmekteydi. Birleşik Krallık ile 1809’da yapılan antlaşma sonucu Rusya İmparatorluğu ile savaşa devam kararı alındı.