Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Benlik - Benlik nedir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Benlik , Benlik nedir ,Benlik nedemektir,Benlik ne anlama gelir,


Benlik : İnsanın, kendi kişiliğine ilişkin kanıları, kendini tanıma ve değerlendirme bicimidir Kişiliğin iki yonu vardır Birinci yonu, dışa yansıyan, daha cok başkaları tarafından değerlendirilen ve davranışlarına yansıması ile de olculebilen yandır İnsanın bu yonu nesneldir Kişiliğin ikinci yonu ise dışarıya pek yansımayan yani bireyin kendini tanımladığı bicimidir İşte kişiliğin, bu oznel yonu benliktir ve benlik olculerek değil, yorumlanarak anlaşılabilir
 
Benlik, bireyin kendi kişiliği hakkındaki inançları, kendini tanıma ve değerlendirme biçimidir. Bu kavram kişiliğin daha dışa yansıyan, genellikle başkaları tarafından değerlendirilen ve davranışlarıyla ölçülebilen yönü ile kişilik olarak adlandırılan, nesnel bir nitelik taşır. Diğer yandan kişiliğin daha içsel ve dışarıya pek yansımayan yönü ise bireyin kendi kendini tanımlama biçimidir. İşte bu öznel yön benlik olarak adlandırılır. Benlik, ölçülebilir bir nitelik değil, yorumlanarak anlaşılabilen bir kavramdır. Bireyin benliği, onun kendi algıları, değerleri, düşünceleri ve duygularıyla şekillenen öznel bir kavramdır ve bu yönüyle kişiliği derinlemesine anlamak ve değerlendirmek için önemlidir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri