Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bebekler İçin En Sağlıklı Yaz Besinleri

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Bebeğiniz ile geçireceğiniz ilk yaz mevsimi ise ne yemesi konusunda endişeli davranıyor olabilirsiniz Fakat yaz aylarında çok daha keyifli ve sağlıklı beslenmesi mümkün Diyetisyen Gizem Şeber yaz mevsiminde bebeğiniz için tercih edebileceğiniz sağlıklı besinleri açıklıyor

Küçük kırmızı meyveler: Böğürtlen ve kiraz; içerdikleri antioksidanlar sebebi ile küçük büyük herkes için son derece sağlıklı besinler Potasyum açısından da zenginler Böylelikle terleme ile kaybedilen minerallerin vücutta dengesini de sağlıyorlar Ancak kirazın çekirdeklerini çıkarmayı unutmamanız gerekiyor



Karpuz: Çekirdeklerini ayırmayı unutmamanız gereken bir başka meyve Potasyum ve genel sağlık açısından önem taşıyan laykopenden zengin Ayrıca günlük sıvı ihtiyacının karşılanmasına da destek oluyor Karpuzu püre veya içecek haline getirerek vermeniz de mümkün

Muz: Yaş kış fark etmeden bebeklerin en sevdiği gıdaların başında gelen muz iyi bir karbonhidrat ve potasyum kaynağı Muzu muz olarak tüketmekten sıkılan bebekler için evde hazırlanacak muz dondurması ile bebeğinizi ilk dondurması ile tanıştırmanız da mümkün

Armut: Alerji yaratma ihtimali en düşük meyveler sınıfında yer alan armut özellikle kabızlık sorunu çeken bebekler için son derece sağlıklı bir seçim Armut, içerdiği mineraller açısından da bebek beslenmesinde önemli

Balık: İçerdiği omega3 yağ asitleri ile özellikle zihin gelişiminde önemli rol oynar Bazı bebeklerin balığı sevmesi veya alışması daha zordur, o nedenle değişik tarifler ile sunmak önemlidir

Kırmızı et: Bebekler ilk 9 aylarını tamamladıktan sonra yaz kış fark etmeden beslenmelerinde mutlaka bulunması gereken besinlerden biri kırmızı ettir Çünkü kırmızı et hem demir hem de protein yönünden en zengin içerikli besinlerin başında gelir

BALIK KEKİ

Malzemeler: 1 adet orta boy patates, 1 küçük boy havuç, 1 tatlı kaşığı tereyağı, ½ çay bardağı süt, 60 gram somon

Yapılışı: Fırını 180 derecede ısıtın Havuçları küp küp doğrayıp soğuk suda haşlayınız Patatesleri haşlayınız ve süt ve tereyağı ile püre haline getiriniz Havuç ve patates püresini harmanlayınız Somonu çift taraflı olarak tavada pişirip küçük parçalara ayırınız Karışıma ilave edip birkaç kez daha karıştırınız 15 dakika önceden ısıtılmış fırında pişiriniz

MUZ DONDURMASI

Malzemeler: 1 adet muz, 23 dondurulmuş böğürtlen, 1 tatlı kaşığı toz vanilya

Yapılışı: Muzları soyun, buzlukta yağlı kağıt üzerinde dondurun Donmuş olan muzları, böğürtleni ve vanilyayı blenderdan geçirin Kase ile servis edin

PİŞMİŞ ARMUT PÜRESİ

Malzemeler: 1 iri armut

Yapılışı: Armutu yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkarın Fırında uygun sıcaklıkta yumuşayıncaya kadar pişirin Fırından aldıktan sonra çatalla ezin ve uygun sıcaklığa geldiğinde servis edin

BİFTEK PÜRESİ

Bu tarif sebze, baklagil ve tahıllarla karıştırılacak bir taban tariftir

Malzemeler: 100 gramlık biftek, 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Zeytinyağında bifteği mühürledikten sonra, fırında suyunu kaybetmeyecek şekilde 10 dakika daha pişirin Pişirme işlemi sonrasında çok küçük parçalara ayırın Bebeğiniz daha çiğnemeye başlamamışsa blenderdan geçirin veya çift çekilmiş kıyma kullanın
 
Sorry I couldn't contact the ChatGPT think tank :(
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri