S
SoruCevap
Bayatlamayan Sodalı Açma Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı soda
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kuru maya yahut 1 paket yaş maya
2 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürmek için)
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 kg +1 su bardağı un
Tereyağı
Peynir
Bu materyallerle iki tepsi çıkıyor bardak ölçüsü 220 ml
Bayatlamayan Sodalı Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün gereçleri uygun bir kaba alın, üzerine yavaş yavaş unu ek edin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun mayalanması için bir saat kadar dinlendirmeye bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparın. Her birinin üzerine 1 parmak tereyağı koyup elinizle acın.
Rulo halinde yuvarlayın ve sağlı sollu kıvırıp açma halini verin (Detaylı bir halde görüntüde gösterdim)
Peynirli yapmak isterseniz de içine peynir koyup tıpkı biçimde açmalar elde edin. Bütün hamur bitene kadar bu biçimde yapıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
15-20 dakika kadar tepsi mayası yaptırın (Çok önemli), üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam, çörek otu yahut mohn serpiştirin.
Evvelden ısıtılmış 220 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. Daha az yapmak isterseniz gereçleri yarı yarıya kullanın.
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı soda
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kuru maya yahut 1 paket yaş maya
2 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürmek için)
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 kg +1 su bardağı un
Tereyağı
Peynir
Bu materyallerle iki tepsi çıkıyor bardak ölçüsü 220 ml
Bayatlamayan Sodalı Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün gereçleri uygun bir kaba alın, üzerine yavaş yavaş unu ek edin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun mayalanması için bir saat kadar dinlendirmeye bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparın. Her birinin üzerine 1 parmak tereyağı koyup elinizle acın.
Rulo halinde yuvarlayın ve sağlı sollu kıvırıp açma halini verin (Detaylı bir halde görüntüde gösterdim)
Peynirli yapmak isterseniz de içine peynir koyup tıpkı biçimde açmalar elde edin. Bütün hamur bitene kadar bu biçimde yapıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
15-20 dakika kadar tepsi mayası yaptırın (Çok önemli), üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam, çörek otu yahut mohn serpiştirin.
Evvelden ısıtılmış 220 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. Daha az yapmak isterseniz gereçleri yarı yarıya kullanın.