M
Modoratör
Balığın bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Soluk renklidir ve solungaçlarda jelimsi bir madde bulunur. Kırmızı olması gereken solungaçlar gri renge dönmüştür. Son derece yumuşak bir derisi olur ve balığın pulları üzerinden çok kolay bir şekilde ayrılır. Bozulan balık şişkin, esnek ya da tam tersine çökük olacaktır.Ayıklanmış balık buzdolabında kaç gün saklanır?
Ayıklanmış balık buzdolabında kaç gün saklanır?Buzdolabında 3 gün, 0 ila 5 derecede 14 gün saklanabilir. Deep-freeze’lerde saklama süreleri; hamsi, sardalya gibi küçük balıklar için 3 ay, 3 ila 4 adedi bir kilo gelen çipura, lüfer gibi balıklar için 5 ila 6 ay.
Haftada en fazla kaç kez balık yemeli?
Balık, içerdiği sağlıklı yağlar ve zengin vitamin kaynağı olması nedeniyle yetişkinlerin ve özellikle de çocukların haftada en az 2-3 defa tüketmesi gereken bir besin kaynağı.Bayat levrek nasıl anlaşılır?
Bayat levrek nasıl anlaşılır?Parmağınızın şekli orada kalırsa bayat olma ihtimali yüksektir. Yüksektir diyorum zira bazı balık türlerinin et yapısı yumuşaktır. Çipura, levrek, barbun, sardalya, hamsi, istavrit gibi balıklarda et biraz daha elastikidir. Eğer bu balıklarda et yumuşaksa ve parmağınızı batırdıktan sonra geri gelmiyorsa bayattır.
Balıkları buzdolaplarının +5 dereceli raflarında 3 gün saklayabilirsiniz. 0 ve -5 dereceli buzluklarda bu süre ortalama 14 gündür. -18 derecelik deep freeze’lerde küçük balıklar 3 ay, lüfer gibi balıklar 5-6 ay, büyük balıklar ise ortalama 6-8 ay kadar saklanabilir. -25 dereceli deep freezelerde bu süre daha fazladır.
Pazardan alınan balık kaç günde tüketilmeli?
Pazardan alınan balık kaç günde tüketilmeli?Buzdolabının normal katında (buzluk kısmı değil) 3 gün dayanabilir. Buzlukta ise buzdolabının cinsine göre değişiklik gösterir. Eski tip bir buzluğunuz varsa ve sadece 0 dereceye kadar soğutuyorsa en fazla 14 gün dayanır. Bir kilodan daha büyük balıklar ise 6-8 ay dayanır.