M
Modoratör
Misafir
Bakıcılar emekli olabilir mi?
Ev ortamında yakınlarına bakım verenlerin yasal olarak emekliliğe hak kazanmaları, bakım görevlisi statüsüne erişmeleriyle mümkün oluyor. Esnek çalışma modeli olarak ele alınan bakıcılık için verilen sosyal yardım ücreti haricinde sigorta primlerinin yatırılmasıyla emekliliğe adım atılıyor.Evde bakım maaşı alan kişi kredi çekebilir mi?
Evde bakım maaşı alan kişi kredi çekebilir mi?Evet, evde bakım maaşı alanlar kredi kartı alabilirler. Bankalara kredi kartı başvurusu yapıp gelir olarak bakım maaşı gösteriebilir. Ayrıca bakım maaşı ile ihtiyaç kredisi başvurusu da yapılabilir.
Bakım sigortası nedir?
Bakim sigortasi; bedensel, zihinsel veya ruhsal bir hastalik veya özürlülük nedeniyle kendisine bakacak durumda olmayan kisilere yardim etmek ve durumlarini iyilestirmek amaciyla kurulmustur.Bakim parasi ne kadar oldu?
Bakim parasi ne kadar oldu?Gerekli belgelerle yapılan başvurular değerlendirilerek evde bakım parası bağlanması işlemleri yapılıyor. Ocak ayından itibaren evde bakım parası enflasyon oranında zamlandı ve 1.657 TL oldu.
Engelli kişi kredi çekebilir mi?
Engelli kredisi, engelli maaşının dayanak olarak alınması ile başvurulabilir hale gelir. Bu nedenle sadece engelli maaşı alan kişiler, engelli kredisine başvurabilmektedir. Maaş ödemelerini PTT üzerinden alan kişiler, bu krediye başvuru yapabilir.Bakım sigortası Türkiyede var mı?
Bakım sigortası Türkiyede var mı?Bu bağlamda bakım sigortasına duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır. Ülkemizde sosyal güvenlik hukuku alanında şu an yürürlükte olan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında düzenlenen sigorta kollarına baktığımızda bakım sigortasının bulunmadığı görülmektedir.