Editör
Administrator
Bak ite hele sözleri kime yazıldı?
bu eser çeşitli kişilere itafen yazıldığı söylensede, asıl olarak bir şakısında mahsuni şerife laf atma gafletinde bulunmuş olan ozan arife itafen yazılmıştır.Mahzuni Şerif Alevi mi değil mi?
Mahzuni Şerif`in büyük dedesi Seyyid Mehmet`in türbesinin bulunduğu HasaniKöyün de 1800`lü yılların ortasın da Sünniliği seçmiştir. Seyyid Mehmed`in ölümünden sonra aile iki kola ayrılmış. Bir kol, Berçenek`e yerleşerek Alevi inancını sürdürmüş, diğer kol ise Hasan Köy`de kalarak Sünni inancı benimsemiştir.Mahzuni Şerif oğlu kimdir?
Mahzuni Şerif oğlu kimdir?İkinci evliliğini İtalyan asıllı Sovina (Suna) ile yapmıştır ve bu evlilikten Ferhat, Şirin ve Emrah adlarında üç çocuğu olmuştur.
Yuh Yuh sözleri kime ait?
Yuh Yuh sözleri kime ait?“Uzaktan yakından yuh çekme bana / Sana senin gibi baktım ise yuh / Efendi görünüp bütün insana / Hakkın kullarını yıktım ise yuh” diye başlayan Aşık Mahsuni’nin yazdığı Selda Bağcan’ın ses verdiği Yuh Yuh’u listemizde bir numara.
Mahzuni şerif Bana dönek demiş itin birisi kime yazmış?
mükemmel sözlere sahip mahzuni şerif türküsü. kendisini ölümle tehdit eden abdullah çatlı’ya yazmıştır.Bana dönek demiş itin birisi kimin şarkısı?
Hüseyin UğurluBana Dönek Demiş İtin Birisi / SanatçıŞerif Alevi mi?
Şerif Alevi mi?Şerif Cırık veya tanınan adıyla Âşık Mahzuni Şerif (17 Kasım 1939, Afşin, Kahramanmaraş – 17 Mayıs 2002, Köln, Almanya), Alevi Türk halk ozanı.
Mahzuni’nin eşini kim kaçırdı?
Mahzuni’nin eşini kim kaçırdı?mahzuni’nin eşi suna(sovina)’yı kaçırmıştır ali ekber çiçek. bundan dolayı ve haklı bir kavgadır.
Yiğit Mahzuni kimin oğlu?
Halk ozanı Aşık Mahzuni’nin torunu olan Yiğit Mahzuni, 18 Ağustos 1996 tarihinde Ankara’da dünyaya gözlerini açtı. Asıl adı Yiğit Birkan Demir olan Yiğit Mahzuni, ilk orta ve lise eğitimi Ankara’da tamamladı. 4 yaşındayken piyano eğitimi almaya başlayan Yiğit Mahzuni, ardından dedesi Mahzuni Şerif’in kendisine bağlama …Ali Mahzuni kimin oğlu?
babası Aşık Mahzuni Şerif’ten aldı. Ahmer Özgül’e ait.Gümüş yelek kimin eseri?
Gümüş yelek kimin eseri?Mahzuni Şerif (1994). Gümüş Yelek.
Yuh Yuh ne zaman çıktı?
Yuh Yuh ne zaman çıktı?‘Kaynağım halkımdır’ Mahsuni’nin 1989 yılında İsveç Merkez Radyosu’nda Yaşar Özürküt ile yaptığı bu konuşma, onun “Yuh Yuh!”tan “Kolum nerden aldın sen bu zinciri”den “Sarhoş”a “Domdom Kurşunu”na ulaşan çizgisini de açıklıyor.