Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Az Ölçülü Sütsüz, Yoğurt Ve Yumurtasız Anne Keki

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Az Ölçülü Sütsüz, Yoğurt Ve Yumurtasız Anne Keki Tanımı İçin Gereçler
7 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 adet portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu (yada dilerseniz de ılık su)
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 doruklu çay kaşığı tarçın
1,5 yemek kaşığı kakao + 1 yemek kaşığı su
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı susam

Az Ölçülü Sütsüz, Yoğurt Ve Yumurtasız Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derince bir kapta portakal suyu, su, şekerler eriyinceye kadar çırpılır.
Bir adet portakalın kabuğu dikkatlice rendelenir.
Beyaz kısımlarını rendelememeye ihtimam gösterin, bu kısımları rendelerseniz acı bir tat verir kekimize.
Şayet portakal suyu eklemeseniz su ekleyin belirttiğim ölçüde ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
1 tepeleme çay kaşığı tarçın eklenir, dilerseniz eklemeye de bilirsiniz ancak keke güzel bir aroma veriyor.
2 bardak unumuz yavaş yavaş karıştırarak kek hamurumuza ekliyoruz.
Denetimli olalım koyu kıvam olursa yada çok cıvık olursa kekimiz kabarmaz yada tam pişmez.
Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
Kabartma tozunuz güzel markaysa bir adet eklemeniz kafidir.
Harcımızdan 4 dolu yemek kaşığı öteki bir kaba ayıralım.
Ayırdığımız o kısma 1,5 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı su ekleyip karıştıralım.
Kek kalıbımızı yağlayıp, kalıbımızın tabanına kekimizin piştiğinde kalıptan kolay çıkabilsin diye hemde beğenilen bir imaj elde etmek maksatlı isteğe bağlı susamı görseldeki üzere serpelim.
Kakaolu harcı ve akabinde sade harç olmak üzere kalıba sırayla dökelim.
Bir kaç sefer tezgaha yavaşça vurup içindeki havasını alalım.
Evvelce ısıtılmış 180 derecede ki fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
Kürdan testi yapıp pişen keki fırından alalım.
Birinci sıcağı çıktıktan sonra ( kestirimi 5-10 dakika hatta soğuyunca istisnasız kalıba asla yapışmadan çıkıyor) kekimizi sunum yapacağımız tabağa çevirelim.
Yavaşça kalıba vurup kekin kalıptan ayrılmasına yardım edelim.
Yapanlara kolaylık olsun, yiyenlere şifa olsun. ‍

Az Ölçülü Sütsüz, Yoğurt Ve Yumurtasız Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri