Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ayva Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
6 adet ayva
2 su bardağı toz şeker
3 kaşık hibiskus
1 kaç tane karanfil
2 çubuk tarçın
2.5 su bardağı su
Kıvam versin diye 2 adet ayvanın çekirdekleri
Üzeri için
Kaymak
Fıstık

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları yıkayıp soyuyoruz ikiye bölüyoruz.
Ardından derin bir kabin içerisine alıp üzerini geçicek kadar su koyalım.
Ardından yarım limon suyu üzerine sıkalım (ayvaların kararmasını engeller).
Geniş bir tencerenin içerisine ine ayvaların kabuklarını dizelim.
Daha sonra 1 kaşık hibiskus serpelim.
Daha sonra dilimlenmiş ayvaları kabukların.
Üzerine dizelim.
Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edelim. 2 kaşık hibiskus serpelim.
1 kaç tane karanfil ve çubuk tarçın ekleyelim ayva çekirdeklerini de ekleyelim.
2. 5 su bardağı su ek edelim tencereyi ocağa alalım.
Pişinceye kadar orta ara suyunu kaşıkla ayvaların üzerine gezdirelim.
Ayvalarımız suyunu çekince rengi kızarınca ocağımızı kapatalım ve soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Üzerine dileğe nazaran kaymak ve fıstık serpelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri