Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avrupa Hun Devletinin Avrupanın Siyasal Yapısına Yaptığı Etkiler

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Avrupa Hun Devleti Avrupanın Siyasal Yapısına Hangi Etkileri Yapmıştır Kısaca Bilgi

Büyük Hun Devleti’nin yerle bir olmasıyla birlikte hunlar Volaga ve Ural ırmakları arasına bir bölgede yaşam sürmeye başlamışlardır. Hunlar 4. yüzyıl ortalarında yine eski bölgeleri olan Batıya ilerlemişler, 375 yılında Balamir liderliğinde Hunlar Avrupa’ya kadar genişlemişlerdir. Bu genişleme esnasında Doğu Avrupa’da ve Karadeniz’in kuzeyinde Germen kavimleri Gepitler, Gotlar ve Vandallar hayat sürüyordu. Yine orada bu kavimlerin haricinde Salavlar ve İran kökenli kavimler de hayat sürmekteydi.

Hunların genişlemesi sonucunda kavimlerin birbirlerinin topraklarına girmiş ve nihayetinde büyük kavimler göçü esas olmuştur. Bu büyük göçe kavimler denir. Kavimler göçü sonuçları şunlardır;

Avrupa Hun Devletinin Avrupa Siyasal yapısına büyük tarihi etkileri olmuştur.

- Roma İmparatorluğu batıya doğru genişleyen kavimlerin daha fazla gitmesine engel olamamış. 395 senesinde Roma İmparatorluğu batı ve doğu şeklinde bölünmüş. Batı Roma imparatorluğunun hakimiyeti kısa sürmüş 476 senesinde ise yok olmuştur.

- Uzunca bir zaman zarfında Avrupa iç karışıklara maruz kalmıştır. Avrupa’nın etnik yapısı gelen kavimlerin etkisiyle başkalaşmıştır.

- Şimdi hakimiyet süren Avrupa Devletlerinin kökeni o zamana dayanır. Batı Roma topraklarına yerleşen kavimler imparatorluğun düzenini yıkmış ve yok olan Batı Roma topraklarında pek çok germen devleti hakimiyetini ilan etmiştir. Bunlardan en bilineni Frank devletidir. Vandallar, Alanlar ve Vizigotlar şimdiki İspanya’ya gelmiş ve orada yaşam süren halkla ilişkiler kurarak İspanyol milletine dahil olmuştur. Britanya adalarına yerleşen Saksonlar ve Angıllar ise orada yaşam süren yerlilerle ilişkiler kurarak şimdiki İngiliz milletine dahil olmuştur.

- Avrupa’da yıllarca hakim olan iç karışıklıklar, yağma ve düzen eksikliği nedeniyle Krallıklar hakimiyetlerini yitirmişler ve bir hayli uzun müddet geçerli olan feodalite rejimi kabul edilmiştir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri