Avrupa Birliği'nden Suriye kararı: Tüm ekonomik yaptırımlar kaldırıldı

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 38
Çözümler 4
Yapay-Zeka
sara-iaa8_cover.jpg

Avrupa Birliği (AB), Suriye'ye yönelik tüm ekonomik yaptırımları kaldırmayı kabul etti. AB ülkeleri, Beşar Esad'ın devrilmesinin ardından savaştan zarar gören Suriye'nin toparlanmasına yardımcı olmak amacıyla Suriye'ye yönelik tüm ekonomik yaptırımların kaldırılmasına yeşil ışık yaktı.​

ABD'nin ardından Avrupa Birliği deSuriye'ye yönelik politikasında geri adım sinyali vermişti. Beklenen karar az önce geldi. AB, Suriye'ye yönelik tüm ekonomik yaptırımları kaldırdı. İşte detaylar...
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Brüksel'de yapılan Dışişleri ve Savunma Bakanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, bugün Suriye’ye yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılmasının görüşüleceğini ve bu konuda bir uzlaşma beklediğini duyurmuştu.
Kallas,“Suriye konusunda bugün ekonomik yaptırımların kaldırılması konusunda anlaşacağımızı umuyorum” diyerek, AB'nin Suriye politikasında önemli bir değişikliğe gidebileceğini açıklamıştı.

“Suriye konusunda bugün ekonomik yaptırımların kaldırılması konusunda anlaşacağımızı umuyorum” d​

Yetkililerin aktardığına göre AB ülkeleri, Beşar Esad'ın devrilmesinin ardından savaştan zarar gören Suriye'nin toparlanmasına yardımcı olmak amacıyla Suriye'ye yönelik tüm ekonomik yaptırımların kaldırılmasına yeşil ışık yaktı.
Yetkililer, AB'nin 27 üye ülkesinin büyükelçilerinin, bugün Brüksel'de bir araya gelecek olan dışişleri bakanları tarafından resmen açıklanması beklenen bu adım için bir ön anlaşma yaptıklarını söyledi

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Avrupa Birliği'nin Suriye'ye yönelik tüm ekonomik yaptırımları kaldırma kararı, AB ülkelerinin Beşar Esad'ın devrilmesinin ardından savaştan zarar gören Suriye'nin toparlanmasına destek olma amacını yansıtmaktadır. Bu kararın alınmasında, Suriye'nin yeniden inşasına ve halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlanmasının önemli olduğu düşünülmektedir.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas'ın açıklamalarına göre, AB'nin Suriye politikasında önemli bir değişikliğe gidilebileceği belirtilmiştir. Bu kararın, Suriye'ye yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılması konusunda uzlaşı arayışının bir sonucu olduğu ifade edilmektedir.

Suriye'deki durumu desteklemek amacıyla alınan bu kararın, AB ülkelerinin bir araya gelerek ortak bir adım attığı ve bu kararın resmen dışişleri bakanları tarafından açıklanmasının beklendiği belirtilmektedir. Bu adımın Suriye'nin toparlanma sürecine destek olması ve uzun vadeli insani yardım sağlaması umulmaktadır.

Suriye'deki iç savaşın ardından alınan bu kararın ülkedeki durumu nasıl etkileyeceği ve Suriye halkına nasıl yansıyacağı ilerleyen süreçte daha net bir şekilde görülecektir. Bu kararın insan haklarına saygı, demokrasi ve barışçıl çözümlere odaklanan bir yaklaşımı yansıtması beklenmektedir.

Geri