Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Auguste Escoffier Kimdir - Auguste Escoffier Hayatı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Auguste Escoffier Kimdir - Auguste Escoffier Resimleri - Auguste Escoffier Biyografisi - Auguste Escoffier Hakkında



Georges Auguste Escoffier (d. 28 Ekim 1846, Villeneuve-Loubet, Fransa - ö. 12 Şubat 1935, Monte Carlo) "aşçıların kralı ve kralların aşçısı" olarak tanınan Fransız yemek sanatı ustası. İkisi de Londra'da bulunan Savoy Oteli (1890-99) ve ardından Carlton Oteli nutfaklarının yöneticisi olarak dünya çapında ün kazanmıştır.

Kitapları

Le Trait
sur L'art de Travailler les Fleurs en Cire (1886)
Le Guide Culinaire (1903; Mutfak Kılavuzu)
Les Fleurs en Cire (1910)
Le Carnet d'Epicure (1911; Epikuros'un Yemek Defteri)
Le Livre des Menus (1912; Mönü Kitabı)
L'Aide-memoire Culinaire (1919)
Le Riz (1927)
La Morue (1929)
Ma Cuisine (1934; Mutfağım)
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri