M
Modoratör
Misafir
Atlara neden tuz Yalatılır?
Tuz hayvanların hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına ve direnç kazanmasına yardımcı olur. Tuzun öncelikle sodyum ve klorürden oluşması, ancak kalsiyum, magnezyum, selenyum ve fosfor gibi diğer temel iz mineralleri içermesi hayvanların sağlıklı gelişimi için önemlidir.Gebe hayvana tuz verilir mı?
Kuru dönemde kaliteli baklagil otları, silaj, şalgam, posa gibi sulu kaba yemler tek kaba yem olarak veya fazla miktarda kullanılmamalıdır. İneklere ayrıca tuz verilmemelidir.Sıcak yaz aylarında sıcaklık stresine karşı rasyona ekstradan inek başına günlük 100 gr civarında tuz ilavesi yapılması, süt üretimini destekleyici bir rol oynamaktadır. Tuz ilavesinin daha fazla miktarlarda yapılması, hem hayvanın süt üretimi açısından faydalı olmamakta, hem de ekonomik değildir.
Koyuna kaç günde bir tuz verilir?
Koyuna kaç günde bir tuz verilir?– Erzincan’da geçimini küçükbaş hayvancılıkla sağlayan Şavak Aşireti mensupları, yıllardır süregelen koyun tuzlama geleneğini sürdürüyor. Küçükbaş hayvan üreticileri en az haftada bir defa taşların üzerine tuz dökerek koyun sürülerinin tuz ihtiyacını gideriyorlar.
Gebe ineğe mısır silajı verilir mi?
Gebe ineğe mısır silajı verilir mi?Düveler bu dönemde gelişmeleri ve süt verimleri için ek bir enerjiye ihtiyaç duyarlar. İyi kalitede kuru yonca, kuru ot, silaj beslemede önemlidir. Mısır silajı ile beslenen düvelerin kalsiyum ve fosfor ihtiyaçları ayrıca karşılanmalıdır. Gebe ineğe ve düveye ilk aylarda özel bir bakım gerekmemektedir.