Editör
Administrator
Arpa ile arpa şehriye aynı mı?
Arpa şehriye, şeklinin arpaya benzetilmesinden kaynaklı olarak arpa adını almaktadır. Esasında yine bir başka tahıl ürünü olan buğdaydan elde edilmektedir. Özellikle pilav ve çorbalarda kullanılan arpa şehriyeye küçük makarna da denmektedir.Arpa pilavı nasıl olur?
Arpa pilavı nasıl olur?Arpa şehriyeli pilav yapımında; küçük orta boy bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Tencereyi ocak üzerine alıp, yağı eritin. Daha sonra eriyen yağın üzerine yarım su bardağı arpa şehriye ekleyin. Arpa şehriyelerin rengi hafif kahverengi olana kadar kavurun.
Arpa şehriye pilavı sağlıklı mı?
Arpa şehriye pilavı ise diyet yapan bireylerin dikkatli tüketmesi gereken bir besindir. Porsiyon ölçüsü olarak 3 yemek kaşığı arpa şehriye pilavı 1 dilim ekmek yerine geçmektedir. Bu nedenle diyet yapan bireylerin arpa şehriye pilavını fazla tüketimi kilo alımına sebep olabilmektedir.Arpa şehriye pilavı nasıl yapılır?
Arpa şehriye pilavı nasıl yapılır?Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
- Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, ben 3 su bardağı ekledim.
- İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz.
Arpa ve barbunya bir tencereye alınarak, 5 dk. kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra suyu süzülür ve düdüklü tencereye alınır. Diğer tüm malzemeler de tencereye ilave edilerek, üzerini 3 parmak kadar geçecek şekilde su ilave edilir. Düdüklü tencere kapatılır, Kaynadıktan sonra yaklaşık olarak 1 saat 10 dk.
1 paket arpa şehriye kaç bardak su?
1 paket arpa şehriye kaç bardak su?Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram 1 paket arpa şehriye ( 3 su bardağı )
- 6 su bardağı sıcak su.
- 1, 5 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- İsteğe bağlı et bulyon ben kullandım.
Arpa şehriye pilavı diyette yenir mi?
Bulgur pilavı ve pirinç pilavına nefis bir alternatif olan arpa şehriye pilavının tadı damağınızda kalacaktır.Arpa şehriye pilavı diyette de yenebilir.1 bardak Şehriyeye kaç bardak su?
1 bardak Şehriyeye kaç bardak su?– Arpa Şehriyenin markasına göre su çekme oranı değişebiliyor. Ben 2 su bardağı arpa şehriyeye 3 su bardağı su ilave ediyorum ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyorum.