Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

S

Aristoteles Kimdir Kısaca Hayatı

S

SoruCevap

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
8
Puan
0
Yaş
36
Credits
0
Aristotelesin hayatı hakkında bilgi kısaca,
Aristoteles kimdir?,


Makedonya Kralı II. Amyntas’ın şahsi doktoru Nikomakhos’un oğlu olan Aristoteles, Stageria kentinde milattan önce 384 senesinde doğmuştur. Doğumu kesin olarak bilinememekle birlikte MÖ 385′te de doğmuş olduğu iddialar arasındadır. Atina’da Platon’un kurmuş olduğu akademide öğrenim görmüştür. Bu eğitime 17 yaşında başlamıştır.

“Gryllos Yahut Retorik Üzerine” isimli çalışmasını diyalog yazarlığı yaptığı dönemde ortaya koymuş olan Aristoteles aynı zamanda yardımcı öğretmenlik yaptığı bu dönemde okuma aşkıyla tutuşmaktadır.

İskender, tahta milattan önce 355 senesinde Philippos öldüğünde geçmiştir. Aristoteles ise bu yıllarda Atina’ya dönmüştür. Burada Lykeion’u kurar. Lykeion avlu-galeri tarzında sütunlarla çevrili bir mekandır ve Akademia’ya rakip olmuştur. Burada Aristoteles öğrencileriyle vakit geçirmekte ve tartışmalar yapmaktadır. Sonradan burası Peripatos adıyla tanınmaya başladığından burada eğitim görmüş kişilere Peripatetikoi denmiştir.

12 sene boyunca Lykeion’da devam eden türlü eğitimler milattan önce 323 senesine gelinmesiyle sekteye uğrar. Büyük İskender bu tarihte Asya Seferine çıkmış ve orada can vermiştir. Böylece Makedon karşıtlığı Atina’da hat safhaya çıkmıştır. Aristoteles de Makedonculuk yapan biri olarak bilinmektedir ve bu sebeple kendisine karşıtları tarafından dine saygısızlık davası açılır. Dine saygısızlık davasının göstermelik sebebi Aristo’nun bir ölümlü olan Hermias’ın anısına yazdığı ilahi ile onu ölümsüzleştirmiş olmasıdır. Sokrates’in önceden başına gelenleri bilen Aristoteles onunla aynı kaderi paylaşmak istemez ve Atina’dan ayrılır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri