Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ari yavrusu neden olur?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Credits
0

Arı yavrusu neden ölür?​

Amerikan Yavru Çürüklüğü (AYÇ): Arı larvalarının ölümüne neden olan çok tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalığın etmeni Bacillus larvae isimli sporla çoğalan bir bakteridir. Kuvvetli kolonilerde, yeni bulaşmış hastalığın farkına varmak çok zordur.

Varroosis hastalığı nedir?​

Varroosis hastalığı nedir?
Arılarda ö- nemli kayıplara neden olan varroosis (Varroa jacobsoni) ihbarı mecburi bir hastalıktır. Varroa jacobsoni petek gözlerindeki larvalarının hemolenfi ile beslenmekte ve bu larvaların ölümlerine, sonuçta önemli kayıplara neden olmaktadır.

Arı ishal neden olur?​

Adi İshal (Dizanteri) Uzun zaman içeride kapalı kalmak, arıları ekşimiş veya bozulmuş şuruplarla beslemek, rutubet, soğuk veya kışın kovanlarda yeter derecede bal bulunmaması dolayısıyla arıların polenlerle beslenmeleri hastalığı meydana getiren başlıca nedenlerdir. Bu hastalık bulaşıcı ve mikrobik değildir.

Bal arılarının en tehlikeli yavru hastalığı nedir?​

Bal arılarının en tehlikeli yavru hastalığı nedir?
Amerikan Yavru Çürüklüğü Bu hastalık bal arısı larvalarında görülen ve larvaların ölüp kokuşmasına yol açan çok tehlikeli ve salgın bir yavru hastalığıdır. Her üç ayrı bireyin larvası da hastalıktan etkilenmektedir. Patojenin ismi son yıllarda Paenibacillus larvae larvae olarakta kullanılmaktadır.

Kış aylarında arı neden ölür?​

Kovan içi sıcaklık 14 °C ye düştüğünde arılar kış salkımı yaparlar salkımın merkezi 33 °C dış yüzeyinde ise 5-8 °C’dir. Salkımdan herhangi bir nedenle düşen arı tekrar salkıma çıkamaz ve ölür. Bu nedenle kışlatma yeri olarak arıların kış salkımını bozacak gürültü ve sesten uzak yerler seçilmelidir.

Arılar neden uçamaz?​

Arılar neden uçamaz?
Bal arılarının değişen çevre şartları, çevre kirliliği, radyasyon, bazı kimyasal ilaç ve kimyasal maddeler ve genleri değiştirilmiş mısır şerbeti ile beslenmeleri sonucu genetik değişime (mutasyon) uğradıkları bildirildi. Mutasyon geçiren arıların kör olduğu ve uçamadığı bildirildi.

Arıda kireç hastalığı neden olur?​

Hastalık genellikle ilkbahar aylarında görülmektedir. Yoğun antibiyotik ilaç kullanımı,stereilize edilmeyen bal mumu,zamansız yapılan arı kontrolleri,aşırı besleme ve oğula giden zayıf düşmüş kolonilerde aşırı bir şekilde görülmektedir.
 
Arı yavrusu ölümlerine neden olan birçok hastalık ve durum mevcuttur. Amerikan Yavru Çürüklüğü (AYÇ) adı verilen hastalık, arı larvalarının ölümüne yol açan ciddi ve bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalığın sebebi Bacillus larvae isimli bir bakteridir. Kuvvetli arı kolonilerinde, hastalığın erken aşamada fark edilmesi oldukça güç olabilir. Varroosis hastalığı ise arıların önemli kayıplara neden olan bir hastalıktır. Varroa jacobsoni adı verilen parazitler arı larvalarının hemolenflerini tüketerek larvaların ölümüne neden olurlar.

Arı ishaline sebep olan bir diğer durum, Adi İshal (Dizanteri) olarak adlandırılan hastalıktır. Uzun süre kovan içinde kapalı kalmak, ekşimiş veya bozulmuş şuruplarla beslenme, rutubet, soğuk hava veya kışın yeterli bal bulunmaması gibi faktörler arı ishaline neden olabilir. Bu hastalık bulaşıcı veya mikrobik değildir.

Bal arılarının en tehlikeli yavru hastalığı Amerikan Yavru Çürüklüğü'dür. Bu hastalık, bal arısı larvalarında görülen ve larvaların ölümüne ve çürümesine sebep olan ciddi bir hastalıktır. Her üç larva da etkilendiği için koloni üzerinde büyük zarara neden olabilir.

Kış aylarında arıların ölümüne sebep olan durumlar arasında kovan içi sıcaklığın belirli bir derecenin altına düşmesi ve arıların salkım yapması sonucu düşen arıların salkım üzerine geri çıkamaması gösterilebilir. Ayrıca kışlatma yerinin seçiminde dikkat edilmesi gereken gürültü ve rahatsız edici faktörler de arıların ölümüne neden olabilir.

Arıların uçamama sorunu genellikle çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Çevre kirliliği, radyasyon, kimyasal ilaçlar ve genetiği değiştirilmiş gıdalar arıların genetik yapısını etkileyerek uçamamalarına ve hatta kör olmalarına neden olabilir.

Kireç hastalığı ise genellikle ilkbahar aylarında görülen bir hastalıktır. Antibiyotik ilaçların yoğun kullanımı, sterilize edilmemiş bal mumu, zamansız arı kontrolleri, aşırı besleme ve zayıf kolonilerdeki arıların aşırı stresi bu hastalığın ortaya çıkmasına sebep olabilir.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri