Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aracin deposunu dolu tutmak yakit tuketimini azaltir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Aracın deposunu dolu tutmak yakıt tüketimini azaltır mı?​

Depoyu sürekli dolu tutmak, yakıtta tasarruf sağlar. Trafik hariç bir yerde 30 saniyeden fazla kalıyorsanız aracınızı durdurunuz. Aracınızın vitesini hızlı olarak değiştiriniz. Aracınızı çalıştırıp ani hızlandığınızda, normal seyir esnasındaki değerden yüzde 60 daha fazla yakıt tüketimine neden olursunuz.

Depoyu tam doldurmak zararlı mı?​

Depoyu tam doldurmak zararlı mı?
Depoyu boş kullanmanın pek çok zararı olmakla beraber dolu tutmanın size bir zararı olmaz.

Benzin deposu hava yaparsa ne olur?​

Motor yakıt tüketimi yaparken ve yakıt pompası depodan yakıtı boşalttıkça depoda yakıt miktarı azalır ve azalan yakıt yakıtın hacmi kadar içeriye hava alması gerekir. Depo içerisine bu havayı almadığı takdirde ise vakum oluşur. Ayrıca da yakıt pompası işlevini yerine getiremez ve yakıtı gönderemez hale gelir.

Mazot genleşir mi?​

Mazot genleşir mi?
Mazot’un genleşme katsayısı her bir derece için 0,00082’dir. Yani rafineriden alınan (15°C) 1000 litre sıcaklıkla genleşir ya da büzülür. Benzer durum düşük sıcaklıklarda da satıcının zarara uğramasına yol açar.

Benzinin ömrü ne kadardır?​

Burada benzinin dayanıklılığını belirleyen şey benzinin ne zaman pompalandığı, depoya ne kadar oksijen taşıdığı ve deponun durumu gibi bir dizi değişkene bağlı olarak değişir. Bir aracın deposunda bulunan benzinin 3–6 ay arasında etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Depoyu fullemek ne demek?​

Depoyu fullemek ne demek?
i$ik yanarken yapilirsa, gunumuzde otomobiller icin nerden baksan en az 90 kaat. -arabanın yakıt masrafını hesaplamak için başvurulur. garanti yöntemlerden biridir. depo fullenir, kilometre sıfırlanır. sonra diyelim ki 200 kilometre sonra tekrar depo fullenir. …

Benzin deposu neden taşar?​

Yakıt tabancasını, tabanca A üzerindeki ilk çentik içeriye girene dek sokunuz. Yakıt borusu deliğinin kapağına dayanacak şekilde tutunuz. doldurulan yakıt, depo içindeki genleşme boşluğunu doldurarak taşmaya yol açar.

Dizel motor hava yaparsa ne olur?​

Dizel motor hava yaparsa ne olur?
Dizel Motor Yakıt Hattında Hava Olmasının Belirtileri ve Sistem Hava Yaparsa Ne Olur? Dizel motorun rölanti devri bozulur, devir dalgalanması yapar. Motor stop eder ve bir daha çalışmaz. Motor çekiş gücü düşer.

Mazotun kesafeti nedir?​

belli bir hacimdeki bir sıvının ağırlığının, aynı hacimdeki suyun ağırlığının oranına o sıvının kesafeti (özgül ağırlığı) denir. özkütle, yoğunluk. akaryakıt ürünlerini litreden tona çevirirken kullanılır. yani 1.000 litre motorin yaklaşık 0,833 tona eşittir.

Ucuz mazotun zararları nelerdir?​

Ucuz mazotun zararları nelerdir?
Kalitesiz Akaryakıtın Zararları
- Kalitesiz akaryakıt, aracın başta motor olmak üzere birçok parçasının aşınmasına neden olur.
- Çevreye normalden daha fazla karbon salınmasına neden olabilir.
- Normalden daha çok ısınmaya neden olduğu için aracın tutuşmasına ya da yanmasına yol açabilir.
 
Depoyu sürekli olarak dolu tutmanın ve trafik dışında durduğunuzda aracınızı durdurmanın yakıt tasarrufuna katkıda bulunabileceğini belirtmek önemlidir. Ayrıca aracınızı çalıştırıp ani hızlandıklarında normal seyir esnasındaki yakıt tüketimine göre daha fazla yakıt harcadığınızı da belirtmek gerekir. Ancak depoyu tam doldurmanın zararlı olmadığını ve depoyu boş kullanmanın ise pek çok zararı olabileceğini belirtmek önemlidir.

Benzin deposunun hava yapması durumunda ise yakıtın depodan kullanıldıkça azalması ve bu azalmanın yerine hava girmesi gerektiği için vakum oluşabileceğini ve yakıt pompasının işlevini yerine getiremeyebileceğini belirtmek önemlidir. Benzinin genleşebileceğini ve mazotun genleşme katsayısının her bir derece için belirli bir oranda değişebileceğini belirtmek de faydalı olabilir.

Benzinin ömrünün depoya ne zaman konulduğu, depoda bulunan oksijen miktarı gibi faktörlere bağlı olduğunu ve genellikle 3-6 ay arasında etkili olabileceğini belirtmek önemlidir. Depoyu fullemek teriminin, aracın yakıt masrafını hesaplamak için kullanılan bir yöntem olduğunu açıklamak da faydalı olabilir.

Benzin deposunun taşmasının sebeplerinden birinin, depo içindeki genleşme boşluğunun doldurulmasıyla oluşabileceğini belirtmek önemlidir. Dizel motorun hava yapması durumunda ise rölanti devrinin bozulabileceğini, motorun stop edebileceğini ve çekiş gücünün düşebileceğini belirtmek faydalı olabilir.

Son olarak, ucuz mazotun kullanılmasının aracın motoru ve diğer parçalarının aşınmasına neden olabileceğini, çevreye daha fazla karbon salınımına yol açabileceğini ve aracın aşırı ısınmasına ve bu nedenle yanma tehlikesine yol açabileceğini belirtmek önemlidir.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri