M
Modoratör
Araba sağa yada sola neden çeker?
Lastik Basıncı Orantısızlığı Bir taraf daha şişik, diğer taraf daha sönükse araç bir tarafa çeker. Doğru basınçla ilgili teknik özellikler, sürücü el kitabında ya da lastik şişirme alanlarında bulunmaktadır.Araç sağ tarafa neden çeker?
Tork sürüşünde hızlanırken önden çekişli (FWD) bir araba sağa çeker. Sorunun kaynağında gevşek bir direksiyon elemanı, arızalı bir alt kontrol kolu burcu, hasarlı bir motor bağlantısı, esnek bir rot kolu veya bilye yatağının aşınmasından kaynaklı aşırı hareket gibi birçok neden olabilir.Araba neden yan yatar?
Araba neden yan yatar?Viraja girdiğinizde merkezkaç kuvveti ile karşı karşıya kalırsınız. Bu durumda arabanız düz yoldaki gibi dengeli gitmez; çünkü iç ve dış taraftaki tekerleklere farklı ağırlıkta yük biner. Böylece araç, yana doğru yan yatma eğilimi gösterir.
Motor neden sola çeker?
Motor neden sola çeker?Motosiklet neden bir tarafa doğru çeker. Motosikletiniz yoldayken, genellikle yanlış hizalanmış ön çatalların neden olduğu gidon ve ön lastik arasındaki yanlış hizalama nedeniyle bir tarafa çekebilir. Bir tarafa çekmesi ayrıca ön lastiğin bir tarafındaki aşınmanın yanı sıra dengesiz bir ön lastikten de kaynaklanabilir.
Rot ve balans nedir?
Rot ayarı, araç direksiyonu herhangi bir yöne çevrildiğinde tekerleklerin de aynı yöne bakıyor olmasını sağlayan ayardır. Dolayısıyla araç ta direksiyonun çevrildiği doğrultuda hareket eder. Balans ise araç tekerleklerinin aralarındaki açı ve doğrultuların birbirine eşit olması durumudur.Aracın sağ tarafı neresi?
Aracın Sağı Ve Solu Aracın İçinden Baz Alınır Ve Yedek Parça Üreticileri de Bunu Baz Alarak Üretim Yaparlar. Yani Aracın Sürücü Tarafı Sol Olurken Yolcu Tarafı Sağ Olarak Hesaplanır.Arabanın direksiyonu neden sallanır?
Arabanın direksiyonu neden sallanır?Direksiyon titremesinin en yaygın nedenlerinden birisi rot ayarlarının bozuk olmasıdır. Rot ayarları bozuk olması durumunda, tekerleklerin birbirine farklı olarak konumlandırılması direksiyonun titremesine neden olur. Özellikle engebeli yollarda sürekli araç kullanmak, zamanla rot ayarının bozulmasına neden olur.
Motosiklet gidon nasıl tutulur?
Motosiklet gidon nasıl tutulur?Sadece avuç içinizi elciğin üzerine koyun ve kontra basarkende tek elinizi devreye sokun. Ben şahsen sadece bacaklarımla benim eski ZZR1400ü tutarak ellerimi bırakmış vaziyette slalom yapardım. Burada önemli olan süspansiyon, lastik ve balans ayarlarının ve şasenin hizalanmasının doğru olmasıdır.