Editör
Administrator
Araba çalışırken radyatör hortumları neden şişer?
Diyafram devamlı sıcağa-soğuğa maruz kaldığından dolayı diyafram sertleşiyor ve yırtılıyor. İçerideki gaz dahi soğutma sistemine geçiyor. Kısacası soğutma suyuna gaz karışınca radyatör hortumlarının şişmesine neden oluyor.Radyatör su hortumları neden şişer?
Radyatör su hortumları neden şişer?Radyatör hortumunun şişmesi fazla basınçtan kaynaklanmaktadır. Radyatör hortumu şu sebeplerden şişer: Otomobilin üst kapak silindir kısmı yandıysa radyatör hortumu şişer ve hararete neden olur. Aracın termostatında sorun olabilir.
Radyatör Üst Hortum neden patlar?
Radyatör Üst Hortum neden patlar?Basınçtan dolayı patlar, eğer sistemde hava varsa hararet yükselip basınç arttığında ürün eskiyse patlayabilir.Birde üst kapak contası yanık olan araçlarda motor içi kompresyonu aracın motor suyuna verdiğinden basınç artar ve yine o hortum patlayabilir.
Radyatör hortumu neden ısınır?
Radyatör kanalları böcek ve döküntülerle tıkanmışsa veya iç geçişleri tortu, pas veya pislikle tıkanmışsa, soğutma verimi düşer ve motor ısınır. Soğutma fanı, radyatörden hava çekecek kadar hızlı hareket etmiyorsa veya dönmüyorsa aynı şey meydana gelecektir.Radyatörde hava olduğu nasıl anlaşılır?
Radyatörde hava olduğu nasıl anlaşılır?soğutma sisteminin hava yapıp yapmadığını anlamanın en basit yolu, motor ısınıp devirdaim çalışmaya ve suyu döndürmeye başladığında, özellikle radyatör girişindeki ana hortumu kontrol etmektir. bu hortumda normalin üzerinde aşırı bir şişme oluşuyorsa, hava yapmış olma ihtimali oldukça yüksektir.
Yedek su deposu neden basınç yapar?
Yedek su deposu neden basınç yapar?Sıcaklık ile motor soğutma suyu genleşerek, hortum ve motor su haznesi içerisinde ekstra bir basınç oluşumuna neden olacaktır. Basınç araç içerisinde istenen bir durum olmaması nedeniyle, basınca bağlı olarak yedek su deposu su yükselmesi meydana gelir.
Aracınızın motoru sıcak konumdayken doğrudan soğutma suyuna ekleyin. Soğutma sıvısı genleşme tankına doğru akıyorsa yalnızca genleşme tankına ekleyin. Termostat açılana kadar motoru 10 dakika çalıştırın. Sonra da motoru kapatın, soğutma suyunun seviyesini kontrol edin ve gerekirse tamamlayın.
Radyatör hortumu neden yerinden çıkar?
Radyatör hortumu neden yerinden çıkar?çıkmasının nedeni muhtemelen basınç. tekrar olursa demek ki motor soğutma sistemine kaçak yapıyor.
Radyatör üst hortumu ne işe yarar?
Radyatör üst hortumu ne işe yarar?Soğutma sistemi, motor için aşırı ısıya karşı birincil savunmadır ve radyatör üst hortumu, motor soğutucusunun dolaşımını sağlayan birçok önemli parçadan sadece biridir. Normal çalışmada, radyatör üst hortumu zaman ve ısı nedeniyle bozulacak ve yumuşadığında veya sızıntı yaptığında değiştirilmesi gerekecektir.