M
Modoratör
Misafir
Antep fıstığının kabuğu neye faydalı?
İnsülin direncini düşüren Antep fıstığı basıncı da düşürerek inme, felç ve yüksek tansiyon riskini azaltır. * Kabuğundaki lif sayesinde mide zarını korur ve midede oluşan asit oranını dengeler. Bağırsak florasanı koruyarak sindirimi rahatlatır. Hazımsızlık ve şişkinlik riskini azaltır.Fıstık kabuğu neye faydalı?
Fıstık kabuğu neye faydalı?Karaoğlu, fıstığın kırmızı yumuşak kabuğunun değerlendirilmeden çöpe atıldığına dikkati çekerek, “Taze fıstığın kırmızı kabuğu yoğun antioksidan barındırıyor ve yüksek miktarda kanser önleyici madde bulunduruyor. Yaptığımız analizlerde Antep fıstığının kabuğunda yüzde 37 oranında antioksidan asit tespit ettik.” dedi.
Antep fıstığı çiğ yenir mi?
Antep fıstığı içi ezilerek, kahvaltılar için fıstık ezmesi olarak da kullanılıyor. Ayrıca ilaç yapımında kullanılması da ne kadar değerli bir besin olduğunu gösteriyor. Antep fıstığı çeşitleri arasında çiğ iç olduğu gibi Antep Fıstığı Tuzlu Kavrulmuş ve Kavrulmuş Antep Fıstığı çeşitleri de bulunmaktadır.Antep fıstığı ilaçlaması ne zaman yapılır?
Antep fıstığı ilaçlaması ne zaman yapılır?Tomurcukların patlama döneminde, yumurtalardan çıkışlarını tamamlamış birinci ve ikinci dönem larvalarına karşı iklim koşullarına bağlı olarak Mart sonu ve Nisan başından birinci ilaçlama , dişi Antepfıstığı tomurcukları sıçankulağı devresinde iken tomurcuklarda küme halinde larvalar görülünce yapılır.
Şam fıstığı neye iyi gelir?
Fıstık çiğ yenir mi?
Antioksidan zengini. Antioksidanlar sağlığımız için ciddi önem taşımaktadır.Protein yüksek, kalorisi düşük. Antep fıstığı en düşük kalorili kuruyemişler arasında yer almaktadır.Kalp sağlığını korur.Göz sağlığı açısından önemlidir.Sindirim sağlığını korur.Cilt bakımıAfrodizyak özelliği.Bağışıklığı arttırır.Fıstık çiğ yenir mi?Bilimsel olarak “Arachis Hypogea” olarak bilinen yer fıstığı; nugat ve gofret gibi çeşitli ürünlerde sıkça kullanılır. Dünya genelinde yer fıstığı nadiren çiğ yenir. Bunun yerine, çoğunlukla kavrulmuş ve tuzlanmış olarak veya fıstık ezmesi olarak tüketilir.Antep fıstığı Kavrulmadan yenir mi?Kabuklu ve kavrulmuş olanları sohbetlere ve içeceklere eşlik etmek için idealdir. Fakat yemeklere ve tatlılara koymak istiyorsanız kabukları soyulmuş ve kavrulmamış olanlarını tercih etmelisiniz. Antep fıstığı dendiği zaman akla gelen ilk tatlı her zaman baklava oluyor.Fıstık çiğ yenir mi?
Fıstık çiğ yenir mi?Bilimsel olarak “Arachis Hypogea” olarak bilinen yer fıstığı; nugat ve gofret gibi çeşitli ürünlerde sıkça kullanılır. Dünya genelinde yer fıstığı nadiren çiğ yenir. Bunun yerine, çoğunlukla kavrulmuş ve tuzlanmış olarak veya fıstık ezmesi olarak tüketilir.