Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alman Pastası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti

Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içerisin de su, şeker ve mayayı açıp bekletelim. Daha sonra öteki gereçleri ekleyip, en son unu da ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak. Unu dikkatli bir halde ekleyelim.
Hamuru 30 dakika dinlendirelim. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin ve 10 dk tepsi mayası yapalım. 175 derecede pişirelim.
Kreması için; tencereye kremşanti hariç başka gereçleri alıp pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alıp, ılıklaşınca toz kremşantiyi ek edelim ve çırpalım.
Soğuyan hamurları bıçakla ortadan keselim. Sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı içine sıkalım.
Üzerine pudra şekeri yahut benmari adabı eritip çikolata dökerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri