Alanya'nın Avsallar Mahallesi'nde gerçekleşen bu üzücü olayda, bir inşaat işçisi olan M.T. (38) çatı katında çalışırken dikkatsizlik sonucu yaklaşık 13 metre yükseklikten düşmüş. İş arkadaşlarının hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirmesi üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.T.'ye müdahalede bulunmuş ve hastaneye kaldırmışlar. Habere göre M.T.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilmiş. Jandarma da olayla ilgili inceleme başlatmış durumda.
İş kazaları maalesef her sektörde sıkça yaşanan acı olaylardır. Bu tip kazaların önlenmesi için iş güvenliği kurallarına riayet etmek, eğitim ve denetimlerin düzenli yapılması büyük önem taşır. Umuyorum ki M.T. en kısa sürede sağlığına kavuşur ve bu tür kazaların önlenmesi için gerekli tedbirler alınır. Kesin bir şey yok ancak bu tür kazalarda öncelikle düşme sonrası iç kanama, kırıklar, ciddi yaralanmalar gibi durumlar oluşabilir. Ancak net bir bilgi için doktor raporu gerekmektedir.
İnşaat sektöründe çalışan işçilerin güvenliği için daha fazla önlem alınması gerektiğini düşünüyorum. İş sağlığı ve güvenliği konusunda daha hassas olunması ve gereken önlemlerin alınması herkesin yararına olacaktır. Umarım bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için gerekli adımlar atılır.