Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aile hekimligi HYP nedir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Aile hekimliği HYP nedir?​

Hastalık Yönetim Platformu (HYP) kronik hastalıkların yönetim sürecinde (tarama ve izlem süreçleri) ilgili hekimlere yardımcı olan Web tabanlı bir uygulamadır. HYP’nin temel kullanıcı gruplarından biri de aile hekimleridir.

Aile hekimleri ne kadar maaş alıyor?​

Aile hekimleri ne kadar maaş alıyor 2021 yılında gibi sorular sağlık sektöründe en çok sorulan sorular arasında yer alır. Aile hekiminin 2021 yılı maaş zamları kapsamında alması öngörülen ücret minimum 5.500 TL, maksimum 7.000 TL olarak belirlenmiştir.

Aile hekimi sigortalı işçi çalıştırabilir mi?​

Aile hekimi sigortalı işçi çalıştırabilir mi?
Çalıştırdığı personel AİLE hekimleri, yanlarında ebe, hemşire gibi sağlık personeli ile temizlik vb. için de personel çalıştırabilirler. Bu durumda, aile hekimi işveren/işveren vekili, aile sağlığı merkezi adresi işyeri ve çalıştırılan personel de sigortalı sayılacaktır.

Aile hekimliği Nufuslar ne zaman düşecek?​

Aile hekimliği Nufuslar ne zaman düşecek?
2023 hedeflerine göre, aile hekimliği birimi başına düşen nüfus ise 3 bin 207’den 2 bin 700’e düşürülecek.

Hastalık Yönetimi Nedir?​

Kronik bir hastalığı olan veya sürekli ilaç kullanması gereken hastalar için hazırlanmış ve hastaların hekimin önerdiği tedaviye uyumunu arttırmayı hedefleyen bilgilendirme ve destek programıdır.

Aile hekimliği uzmanlığı kaç yıl?​

Ülkemizde 1985 yılından bu yana yapılmakta olan aile hekimliği uzmanlık eğitimi 3 yıl sürelidir. 2010 yılında yapılan yasal düzenleme ile zorunlu rotasyon süresi 18 aya indirilmiş ve aile hekimliği uygulama eğitimine yer açılmıştır.

Aile hekimi işveren midir?​

Aile hekimi işveren midir?
Aile sağlığı merkezleri sağlık ocaklarının yerine 5258 sayılı Kanunla kurulmuştur. Sağlık Bakanlığı’na karşı davayı yöneltmesi sağlanarak yargılamaya devam edilmelidir.” denilerek aile hekimlerinin asıl işveren olmadıklarını, asıl işverenin Sağlık Bakanlığı olduğunu hükme bağlamıştır.

ATT ler aile hekimliğinde çalışabilir mi?​

ATT ler aile hekimliğinde çalışabilir mi?
Bu yönetmeliğin 5. maddesi gereğince Acil Tıp Teknisyenlerine Aile Hekimliğinde aile sağlığı elamanı olarak çalışmasının yolu açılmıştır. Yeni alımlarda da Aile Sağlığı Elamanı bulunan yerlere ve açık bulunan birimlere açıktan atama şekliyle Acil Tıp Teknisyenleri de bu birimlere başvurabiliyor.
 
Aile hekimliği HYP, Hastalık Yönetim Platformu olarak bilinir. Kronik hastalıkların yönetim sürecinde (tarama ve izlem süreçleri) ilgili hekimlere yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş web tabanlı bir uygulamadır. HYP'nin temel kullanıcı gruplarından biri de aile hekimleridir. Bu platform, hastaların takibini kolaylaştırarak tedaviye uyumlarını arttırmayı hedefler.

Aile hekimleri, 2021 yılında en az 5.500 TL ve en fazla 7.000 TL alacak şekilde maaşlarını alabilirler. Sağlık sektöründe en çok sorulan sorulardan biri de aile hekimlerinin maaşları hakkındadır.

Aile hekimleri, iş yeri olarak aile sağlığı merkezlerini kullanabilirler ve bu merkezlerde çalıştırdıkları personeller sigortalı olarak kabul edilirler. Aile hekillerinin işveren olmadığı, asıl işverenin Sağlık Bakanlığı olduğunu belirten yargı kararları bulunmaktadır.

Aile hekimliği birimleri 2023 hedeflerine göre, birim başına düşen nüfusu 3 bin 207’den 2 bin 700'e indirmeyi hedeflemektedir.

Aile hekimliği uzmanlık eğitimi, ülkemizde 1985 yılından beri 3 yıldır. 2010 yılında yapılan yasal düzenleme ile zorunlu rotasyon süresi 18 aya indirilmiş ve aile hekimliği uygulama eğitimine yer verilmiştir.

Acil Tıp Teknisyenleri, Aile Hekimliği birimlerinde aile sağlığı elamanı olarak çalışabilirler. Yönetmelik gereği, bu kişilere aile sağlığı elamanı pozisyonunda iş imkanları sağlanmaktadır.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri