Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya (kuru yahut yaş)
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üstüne)
5 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı,süt,sıvı yağ
İçine:
Sürülebilir çikolata
Kaşar peyniri

Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şeker süt, su ve mayayı yoğurma kabına alalım, hepsini karıştıralım ve beş dakika bekletelim.
Yumurtaları sarısından ayrıştırarak hamura ek edelim, sıvı yağ ek edelim, tuzunu ek edelim, azar azar unu ek ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuralım.
Hamurun üzerini kapatalım, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım.
Uzun ince biçim verelim, iki farklı parçayı uçlarından birleştirelim ve birbirinin üzerine çevirerek örgü biçimini verelim.
İki ucunu birleştirip tepsiye dizelim, on dakika kadarda tepside mayalandıralım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
180 derece fırında 30-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Açma Hamurundan 3 Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri