M
Modoratör
Açık açık Platformu nedir?
Açık Açık, sizi bağışçı haklarını tanıyan şeffaf, hesap verebilir dernek ve vakıflarla bir araya getirmek amacıyla kurulmuş bir platformdur.Dernek ve Vakıf arasındaki fark nedir?
Dernek ve Vakıf arasındaki fark nedir?Dernek en az yedi kişi ile kurulan bir kişi topluluğu iken vakıf tek kişi ile kurulabilen mal toplulukları olarak tanımlanmaktadır. Vakfın kurulması için yetkili asliye hukuk mahkemesine başvurulması gerekirken dernek kuruluşunda ise mülki idare amirliğine başvuru yapılması beklenir.
Türkiyedeki yardım kurumları nelerdir?
Türkiye’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İçin Bazı Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler- Kızılay.
- Mehmetçik Vakfı
- Darülaceze.
- İhtiyaç Haritası
- Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği.
- Hayata Destek İnsani Yardım Derneği (Hayata Destek)
- İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı – IHH.
Vakıf ve derneklerin amaçları nelerdir?
Vakıf ve derneklerin amaçları nelerdir?Derneklerin amacı, kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amaç gerçekleştirmek, bilgi ve çalışmaları sürekli olarak birleştirmektir.
Hangi Vakıflar güvenilir?
Bağış Yapılabilecek Güvenilir Kurum Önerileri- TEGV( Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı)
- Türk Eğitim Vakfı(TEV)
- Lösev.
- Koruncuk Vakfı
- Darüşşafaka.
- Yarına Umut Ol.
Fonzip com nedir?
Fonzip com nedir?Fonzip bir bulut yazılım sistemidir. Fonzip elbette kolayca kendi web sayfalarınızı yaratmanızı sağlayan Wix.com veya WordPress benzeri sistemler gibi sivil toplum kuruluşunuzun ihtiyaç duyduğu bir çok güvenli ödeme sayfasını da dakikalar içinde oluşturmanızı sağlar.
Derneklerin ve vakıfların zorunlu organları kaç tanedir?
Üyeler, dernek düzenine uymak ve derneğe sadakat göstermekle yükümlüdürler. Her üye, derneğin amacına uygun davranmak, özellikle amacın gerçekleşmesini güçleştirici veya engelleyici davranışlardan kaçınmakla yükümlüdür. Madde 0072: Derneğin zorunlu organları, genel kurul, yönetim kurulu ve denetim kuruludur.Osmanlı devletinde sosyal yardımlaşma kurumları nelerdir?
Osmanlı devletinde sosyal yardımlaşma kurumları nelerdir?Osmanlı Devletinde medrese, darüşşifa, bimarhane, imarethane, cami, köprü, kervansaray, suyolu, hamam gibi kurumlar ve kuruluşlar vakıflar yoluyla giderleri karşılamaktaydı. Özünde dayanışma ve yardımlaşma bulunan vakıf kültürü ülkenin sosyal devlet anlayışına sahip olduğunun bir göstergesidir.
Vakfın amacı nedir?
Vakıfların kurulmasının en temel amacı, topluma katkı sağlamak ve insanlara hizmet vermektir. Ekonomik açıdan yetersiz durumda olanları desteklemek, onlara yardımda bulunmak, güçlenmelerini sağlamak ve durumlarını düzeltmeye çalışmak da vakıfların temel amaçlarındandır.Ne gibi vakıflar var?
Ne gibi vakıflar var?Türkiye’deki vakıflar listesi
- Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM)
- 1884 Vakfı
- Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)
- Araştırma ve Kültür Vakfı (AKV)
- Batı Trakya Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (BATEV)
- Beyaz Nokta Gelişim Vakfı
- Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV)
- Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)