Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

3 taraf lojistik nedir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
0

3 taraf lojistik nedir?​

Üçüncü parti lojistik, bir şirketin malzeme yönetiminin veya ürün dağıtımının kısmen veya bütünüyle başka bir şirkete verilmesidir. Bu aracı firmalar, kendi yatırımlarına sahip firmalar olduğu gibi, organizasyonlarında birden fazla 2pl firmalarını kullanan firmalar da olabilir.

Çok türlü taşımacılık nedir?​

Multimodal Taşımacılık, farklı taşıma araçları veya üniteleriyle, birden fazla taşıma çeşidi kullanılarak yapılan taşıma biçimidir. Multimodal taşımacılıkta yükler, bulunduğu kaptan başka bir kaba aktarılmak suretiyle farklı taşıma yollarıyla yoluna devam eder.

Dördüncü parti lojistik işletmelerinin sunabileceği hizmetler nelerdir?​

Dördüncü parti lojistik işletmelerinin sunabileceği hizmetler nelerdir?
Fakat 4PL yani 4.Parti Lojistik şirketleri ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sunmak için derin bir çalışma zinciri organize ederler. Bu çalışma zinciri içerisinde üretim için tedarik, depolama, antrepo, gümrük işlemleri, taşımacılık faaliyetleri, katma değerli işlemler bulunur.

5PL ne demek?​

5PL ne demek?
5PL sağlayıcısı, yenilikçi lojistik çözümler sunar ve optimum bir tedarik zinciri ağı geliştirir. 5PL sağlayıcıları; blockchain, robotik, otomasyon, bluetooth ve Radyo Frekansı Tanımlama (RFID) cihazları gibi teknolojilerin kullanımıyla tedarik zincirinin başından sonuna kadar daha fazla verimlilik ve kazanç elde …

Aşağıdakilerden hangisi üçüncü parti lojistik tanımı içinde yer alır?​

Üçüncü Parti Lojistik (3PL); Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, hizmet ve bilgi akışının, başlangıç noktasından tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik zinciri içerisindeki hareketin etkili ve verimli şekilde planlaması, uygulanması, taşınması, depolanması ve kontrol altında tutulması …

5P lojistik nedir?​

Kötü bir ambalajlama ise müşteri kaybına neden olmaktadır. Kitaplarda 4P olarak yazılan pazarlama stratejisi (product: ürün; price: fiyat; place: dağıtım ve promotion: tutundurma) günümüzde paketlemenin de eklenmesiyle 5P olarak ifade edilmektedir.

Scor modelinin süreçleri nelerdir?​

Scor modelinin süreçleri nelerdir?
SCOR® modeli, müşteri talebini karşılamaya yönelik tüm işlemleri Planlama, Satınalma, Üretim, Dağıtım, İade ve Destek olmak üzere altı temel yönetim süreci ile çerçeveler.

Üçüncü parti lojistik (3PL), bir şirketin malzeme yönetiminin veya ürün dağıtımının kısmen veya bütünüyle başka bir şirkete verilmesi anlamına gelir. Bu tür aracı firmalar, kendi yatırımlarına sahip olabilecekleri gibi, birden fazla 2PL firmasını kullanarak hizmet sunabilirler. Üçüncü parti lojistik, tedarik zinciri içerisinde malzeme hareketini planlama, taşıma, depolama ve kontrol altında tutma süreçlerini kapsar.

Çok türlü taşımacılık veya multimodal taşımacılık ise, farklı taşıma araçları veya üniteleriyle birden fazla taşıma çeşidinin kullanıldığı taşımacılık biçimidir. Bu sayede yükler, farklı taşıma yolları kullanılarak belirlenen rotalarda taşınabilir.

Dördüncü parti lojistik (4PL) işletmeleri ise, tedarik zinciri yönetiminde daha fazla entegrasyon ve işbirliği sağlayarak müşterilerine geniş kapsamlı hizmetler sunarlar. Bu hizmetler arasında tedarik, depolama, antrepo, gümrük işlemleri, taşımacılık faaliyetleri ve katma değerli işlemler bulunabilir.

5PL ise, yenilikçi lojistik çözümler sunan ve optimum bir tedarik zinciri ağı geliştiren sağlayıcılardır. Blockchain, robotik, otomasyon, bluetooth, RFID gibi teknolojileri kullanarak tedarik zincirinde verimlilik ve kazanç sağlamaya odaklanırlar.

SCOR modeli ise, müşteri talebini karşılamaya yönelik tüm işlemleri altı temel yönetim süreci olan Planlama, Satınalma, Üretim, Dağıtım, İade ve Destek olmak üzere çerçevelendirir.

Aşağıdaki üçüncü parti lojistik tanımı, ürün, hizmet ve bilgi akışının tedarik zinciri içinde etkili ve verimli bir şekilde planlanması, uygulanması, taşınması, depolanması ve kontrol altında tutulmasını kapsar.

Son olarak, 5P lojistik değil, 5PL olarak ifade edilen kavram, pazarlama stratejilerine "product: ürün, price: fiyat, place: dağıtım, promotion: tutundurma" ve son olarak paketleme (packaging) unsuru eklenerek ifade edilen bir kavramdır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri