Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
3 taraf lojistik nedir?
Üçüncü parti lojistik, bir şirketin malzeme yönetiminin veya ürün dağıtımının kısmen veya bütünüyle başka bir şirkete verilmesidir. Bu aracı firmalar, kendi yatırımlarına sahip firmalar olduğu gibi, organizasyonlarında birden fazla 2pl firmalarını kullanan firmalar da olabilir.Çok türlü taşımacılık nedir?
Multimodal Taşımacılık, farklı taşıma araçları veya üniteleriyle, birden fazla taşıma çeşidi kullanılarak yapılan taşıma biçimidir. Multimodal taşımacılıkta yükler, bulunduğu kaptan başka bir kaba aktarılmak suretiyle farklı taşıma yollarıyla yoluna devam eder.Dördüncü parti lojistik işletmelerinin sunabileceği hizmetler nelerdir?
Dördüncü parti lojistik işletmelerinin sunabileceği hizmetler nelerdir?Fakat 4PL yani 4.Parti Lojistik şirketleri ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sunmak için derin bir çalışma zinciri organize ederler. Bu çalışma zinciri içerisinde üretim için tedarik, depolama, antrepo, gümrük işlemleri, taşımacılık faaliyetleri, katma değerli işlemler bulunur.
5PL ne demek?
5PL ne demek?5PL sağlayıcısı, yenilikçi lojistik çözümler sunar ve optimum bir tedarik zinciri ağı geliştirir. 5PL sağlayıcıları; blockchain, robotik, otomasyon, bluetooth ve Radyo Frekansı Tanımlama (RFID) cihazları gibi teknolojilerin kullanımıyla tedarik zincirinin başından sonuna kadar daha fazla verimlilik ve kazanç elde …
Aşağıdakilerden hangisi üçüncü parti lojistik tanımı içinde yer alır?
Üçüncü Parti Lojistik (3PL); Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, hizmet ve bilgi akışının, başlangıç noktasından tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik zinciri içerisindeki hareketin etkili ve verimli şekilde planlaması, uygulanması, taşınması, depolanması ve kontrol altında tutulması …5P lojistik nedir?
Kötü bir ambalajlama ise müşteri kaybına neden olmaktadır. Kitaplarda 4P olarak yazılan pazarlama stratejisi (product: ürün; price: fiyat; place: dağıtım ve promotion: tutundurma) günümüzde paketlemenin de eklenmesiyle 5P olarak ifade edilmektedir.Scor modelinin süreçleri nelerdir?
Scor modelinin süreçleri nelerdir?SCOR® modeli, müşteri talebini karşılamaya yönelik tüm işlemleri Planlama, Satınalma, Üretim, Dağıtım, İade ve Destek olmak üzere altı temel yönetim süreci ile çerçeveler.