M
Modoratör
Misafir
10 yaşındaki bir çocuk nasıl beslenmeli?
10 Yaş Okul Çocuğu için örnek menü :- Kahvaltı: Bir su bardağı süt veya meyve suyu (taze evde yapılmış) 1 Kibrit kutusu peynir ya da bir yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağ ya da 5 adet zeytin 3 tatlı kaşığı bal, reçel ya da pekmez 2 dilim (orta büyüklükte) ekmek.
- Ara Öğün: Bir porsiyon meyve.
2 yaş bebek beslenmesi nasıl olmalı?
2 yaş bebek beslenmesi nasıl olmalı?1-2 Yaş Çocuğun Beslenmesinde Nelere Dikkat Edilmelidir? Bu yaş grubundaki çocukların günlük dengeli olarak et, süt, tahıl, meyve, sebze, yağ ve şeker grubu gıdaları tüketmeleri gerekir. Bu dönemde günlük 350 mg kalsiyum ihtiyacı vardır 250-300 gr, süt-yoğurt ve bir kibrit kutusu beyaz peynir bu ihtiyacı karşılar.
13 yaşındaki biri nasıl beslenmeli?
Günlük toplam 7-9 porsiyon ekmek ve tahıl, yani 3-4 dilim ekmek, 2 kâse kadar pirinç veya bulgur pilavı veya makarna ile öğünlerde çorba, börek veya ara öğünde kek tüketimi yeterli enerji alımına katkı sağlar. Tüketilen ekmeğin özellikle tam tahıllı olması önemlidir.Beslenme çantasına ne konur?
Beslenme çantasına ne konur?Beslenme çantasında taşınması kolay ve besleyici değeri yüksek besinler olmalıdır….Beslenme çantası için menü örnekleri:
- Taze sıkılmış meyve suyu-ev yapımı poğaça.
- Ayran- simit- meyve.
- Süt- ev yapımı kek.
- Taze sıkılmış meyve suyu- peynirli sandviç
- Ayran- ekmek arası köfte (yağsız tavada)
Çocuklar günde 4 öğün yemek yemeli Süt ve süt ürünlerinden 2-3 porsiyon, et ve yumurta ya da kuru baklagillerden 2-3 porsiyon, mevsim sebze ve meyvelerinden en az 5 porsiyon, ekmek ve tahıl gurubundaki besinlerden 6-9 porsiyon ile yağ ve yağlı bitkilerin tohumlarından yeterli düzeyde tüketim gereklidir.
15 yaşında biri nasıl beslenmeli?
15 yaşında biri nasıl beslenmeli?Hangi besin grubundan ne kadar tüketmeli?
- Süt ve süt ürünleri (Süt, yoğurt, peynir, ayran, kefir )
- Et (Kırmızı etler, tavuk, hindi eti, balıklar), yumurta ve kurubaklagil grubu.
- Sebze ve meyve.
- Ekmek ve tahıllar (buğday, çavdar, yulaf ve mısırdan yapılmış ekmekler, makarna, şehriye, bulgur, irmik, un, pirinç)