S
SoruCevap
10 Dakikada Tereyağlı Çatal Kurabiyesi (Kıyır) Tanımı İçin Gereçler
250 gram tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2-2, 5 su bardağı un
1 paket vanilya
Kakaolu hamur :
1.5 tatlı kaşığı kakao
Fıstıklı / cevizli hamur:
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı ya da ceviz
10 Dakikada Tereyağlı Çatal Kurabiyesi (Kıyır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için tereyağ, pudra şekeri, nişasta kaba alınarak biraz yoğrulur.
Üzerine vanilya ve elenmiş un eklenerek ele pek yapışmayan kıvamda hamur elde edilir.
Hamur üç bezeye ayrılır. Bir beze sade bırakılır. Bezenin birine kakao, öteki bezeye de çekilmiş fıstık ya da ceviz eklenerek yoğrulur.
Hamurdan cevizden biraz küçük modüller alınır. Yuvarlanıp elle hafif bastırılır.
Akabinde üzeri çatalla ezilerek form verilir.
Tüm hamura tıpkı süreç uygulanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Evvelce ısıtılan 160 derece fırında beyaz kalacak biçimde pişirilir.
250 gram tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2-2, 5 su bardağı un
1 paket vanilya
Kakaolu hamur :
1.5 tatlı kaşığı kakao
Fıstıklı / cevizli hamur:
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı ya da ceviz
10 Dakikada Tereyağlı Çatal Kurabiyesi (Kıyır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için tereyağ, pudra şekeri, nişasta kaba alınarak biraz yoğrulur.
Üzerine vanilya ve elenmiş un eklenerek ele pek yapışmayan kıvamda hamur elde edilir.
Hamur üç bezeye ayrılır. Bir beze sade bırakılır. Bezenin birine kakao, öteki bezeye de çekilmiş fıstık ya da ceviz eklenerek yoğrulur.
Hamurdan cevizden biraz küçük modüller alınır. Yuvarlanıp elle hafif bastırılır.
Akabinde üzeri çatalla ezilerek form verilir.
Tüm hamura tıpkı süreç uygulanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Evvelce ısıtılan 160 derece fırında beyaz kalacak biçimde pişirilir.