S
SoruCevap
10 Dakikada Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler
5 yufka
3 orta uzunluk patates
Karışım;
1 su bardağı yağ
1 çay bardağı süt
Baharatlar;
Tuz
Pulbiber
Karabiber
İsteğe bağlı
10 Dakikada Tava Böreği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavamızı yağlıyoruz.
Daha sonra tavamızın içine yufkalarımızı fotoğraftaki üzere açıyoruz.
Kat kat yufkaları koyuyoruz ve bunları yaparken her bir katın ortasına hazırladığımız süt ve yağ karışımını sürüyoruz.
Daha sonra orta kısma haşladığımız patatesleri baharatlandırıp ezerek orta kata diziyoruz.
Üzerini yufkalarla örtüp yağ ve süt karışımını her kattan sonra uyguluyoruz.
Son olarak yufkaların kenarlarını katlıyoruz yani kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiyoruz ocağımızda kısık ateşte denetim ederek pişiriyoruz şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
5 yufka
3 orta uzunluk patates
Karışım;
1 su bardağı yağ
1 çay bardağı süt
Baharatlar;
Tuz
Pulbiber
Karabiber
İsteğe bağlı
10 Dakikada Tava Böreği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tavamızı yağlıyoruz.
Daha sonra tavamızın içine yufkalarımızı fotoğraftaki üzere açıyoruz.
Kat kat yufkaları koyuyoruz ve bunları yaparken her bir katın ortasına hazırladığımız süt ve yağ karışımını sürüyoruz.
Daha sonra orta kısma haşladığımız patatesleri baharatlandırıp ezerek orta kata diziyoruz.
Üzerini yufkalarla örtüp yağ ve süt karışımını her kattan sonra uyguluyoruz.
Son olarak yufkaların kenarlarını katlıyoruz yani kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiyoruz ocağımızda kısık ateşte denetim ederek pişiriyoruz şimdiden deneyeceklere afiyet olsun