S
SoruCevap
10 Dakikada Pişen Anne Tarhanası Tanımı İçin Materyaller
5 kaşık yazdan yapıp kuruttuğumuz toz tarhana
1 kaşık domates salçası
3 kaşık sıvı yağ
1,5 litre su
Tuz nane
10 Dakikada Pişen Anne Tarhanası Tanımı Yapılışı
Ben toz gereçleri karıştırıyorum ve üzerine salçayı ekleyip soğuk suyla açıyorum buyurun tanımıma
Tencereye toz tarhana salça yağ ve üzerini 3 parmak geçecek kadar soğuk su koyup uygunca homojen olana kadar karıştırıyoruz.
Tam karıştığı vakit ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz o esnada bir taraftan suyunu kaynatıyoruz kıvamını siz kendinize nazaran ayarlayacağınız için su ölçüsü size kalmış ben biraz koyu kıvamlı seviyorum o yüzden 1, 5 litre su kâfi.
Tencere deki karışım yoğunlaşmaya başladıkça sıcak suyu azar azar ekleyip kıvamını alana kadar pişiriyoruz tuzunu ve nanesini ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Sıcak servise hazırdır afiyet olsun
Bu tanım size vakit kazandıracak zira yalnızca 10 dakikada hazır oluyor kesinlikle deneyin derim.
5 kaşık yazdan yapıp kuruttuğumuz toz tarhana
1 kaşık domates salçası
3 kaşık sıvı yağ
1,5 litre su
Tuz nane
10 Dakikada Pişen Anne Tarhanası Tanımı Yapılışı
Ben toz gereçleri karıştırıyorum ve üzerine salçayı ekleyip soğuk suyla açıyorum buyurun tanımıma
Tencereye toz tarhana salça yağ ve üzerini 3 parmak geçecek kadar soğuk su koyup uygunca homojen olana kadar karıştırıyoruz.
Tam karıştığı vakit ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz o esnada bir taraftan suyunu kaynatıyoruz kıvamını siz kendinize nazaran ayarlayacağınız için su ölçüsü size kalmış ben biraz koyu kıvamlı seviyorum o yüzden 1, 5 litre su kâfi.
Tencere deki karışım yoğunlaşmaya başladıkça sıcak suyu azar azar ekleyip kıvamını alana kadar pişiriyoruz tuzunu ve nanesini ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Sıcak servise hazırdır afiyet olsun
Bu tanım size vakit kazandıracak zira yalnızca 10 dakikada hazır oluyor kesinlikle deneyin derim.