Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1 Tepsi Elmalı Turta Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

1 Tepsi Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin/tereyağı 250 gr
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
3-4 su bardağı un (hamurun kıvamına nazaran ölçü değişebilir)
1 limon kabuğu rendesi ya da 1 elma kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Elmalı turta iç harcı;
4 büyük uzunluk elma
1 su bardağı şeker (ben elmalarım çok ekşi olduğu için 1 su bardağı koydum ölçüsünü sizler şekeri elma ile dengelemek için az koyabilirsiniz.)
1 yemek kaşığı silme tarçın
1 avuç kadar ceviz ya da fındık (isteğe bağlı)

1 Tepsi Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 3 yemek kaşığı yoğurdumuzu ve margarinimizi hamur yoğurma kabına alalım.
Limon rendesi ya da elma rendesini de ekleyelim.
Sonrasında sırayla pudra şekerimizi, hamur kabartma tozumuzu ve unumuzu eleyerek azar azar yoğurma kabımıza ekleyelim.
Hamurumuz istenilen kıvama gelinceye kadar yoğuralım.
Bir öbür taraftan kabukları soyulmuş 4 adet elmayı, 1 su bardağı şekeri, 1 yemek kaşığı silme tarçını ve cevizi bir tavaya ekleyerek elmalar hafif şerbet kıvamı alana kadar kavuralım.
Sonrasında yoğurduğumuz hamuru tezgaha alarak 2 eşit kesime bölelim.
1.Hamur kesimini alarak tepsi boyutundan azıcık fazla olacak biçimde açalım (benim kullandığım tepsi boyutu 43×43 cm baklava tepsisidir. ).
Açtığımız modül hamurunu güzelce eşit olarak tepsimize yayalım.
2.Hamur kesimimizi da alarak tezgah üzerinde düzeltelim ve 20 eşit modüllere ayıralım.
Ayırdığımız 20 eşit parçayı sırayla tepsimize eşit olacak formda uzun bir formda yuvarlayarak tezgaha dizelim. (örneğin; 2 adet 43 cmlik yuvarlanmış uzun hamur sonra 2 adet 40 cmlik yuvarlanmış uzun hamur olarak boyutlara ayıralım. ).
Ayırdığımız boyutlardaki hamurları 1. Kata 10 adet 2. Kata 10 adet olacak biçimde ayarlayalım.
Daha sonrasında tepsiye açtığımız 1. Hamurun üzerine kavurduğumuz elmalı harcımızı ekleyelim. Ve güzelce elimizle iç harcı her yere yedirelim.
Hazır olan turtamıza son olarak yuvarladığımız kesimleri sırayla dizelim.
Dizilen uzun hamurlarımızı elimizle bastıra bastıra tepsiye yayalım.
Son olarak da 5 dakika evvel ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza turtamızı koyalım ve 25-30 dakika kadar pişirelim.
Hazır olan turtamızın üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.
Şimdiden deneyecek olan arkadaşlara afiyetler olsun. .

1 Tepsi Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri