S
SoruCevap
1 Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
250 gram tereyağı
4-5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
170 gr yoğurt
2 yumurta sarısı
Üst için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Patates içliyi için:
2 adet patates
1 adet soğan
Tuz
Pul biber
Etli içlik için:
150-200 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz
Pul biber
Zirin
1 Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 su bardağı unu yumuşatılmış tereyağı ile elinizle ovun ve tereyağını güzelce una yedirin.
Yoğurda kabartma tozu ekleyin.
Daha sonra ara ara tuz, yumurta sarısı ve yoğurdu ekleyip hamuru yoğurun., gerekirse biraz un ekleyin.
Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika buzdolabında bekletin.
Diğer taraftaki içliyi hazırlayın.
Soğanı tavada kızartın.
Patatesleri haşlayın.
Soğanın yarısını bir kaseye alın ve haşlanmış patatesleri içine koyup ezin.
İsteğe göre baharat ekleyin.
Tavada kalan soğana eti ekleyin ve çok hafif kızartın.
Baharatları ekleyip kenara alın.
Daha sonra hamuru çıkarın ve parçalara ayırın.
İçliyi hamurun ortasına bırakın ve kapatın.
Üzerini kapladığınız kısmı fırın kabının altına yerleştirin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
Fark yaratmak için patateslerin üzerine beyaz susam, et hamurunun üzerine çörekotu dökün.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!.
1 Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
250 gram tereyağı
4-5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
170 gr yoğurt
2 yumurta sarısı
Üst için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Patates içliyi için:
2 adet patates
1 adet soğan
Tuz
Pul biber
Etli içlik için:
150-200 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz
Pul biber
Zirin
1 Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 su bardağı unu yumuşatılmış tereyağı ile elinizle ovun ve tereyağını güzelce una yedirin.
Yoğurda kabartma tozu ekleyin.
Daha sonra ara ara tuz, yumurta sarısı ve yoğurdu ekleyip hamuru yoğurun., gerekirse biraz un ekleyin.
Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika buzdolabında bekletin.
Diğer taraftaki içliyi hazırlayın.
Soğanı tavada kızartın.
Patatesleri haşlayın.
Soğanın yarısını bir kaseye alın ve haşlanmış patatesleri içine koyup ezin.
İsteğe göre baharat ekleyin.
Tavada kalan soğana eti ekleyin ve çok hafif kızartın.
Baharatları ekleyip kenara alın.
Daha sonra hamuru çıkarın ve parçalara ayırın.
İçliyi hamurun ortasına bırakın ve kapatın.
Üzerini kapladığınız kısmı fırın kabının altına yerleştirin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
Fark yaratmak için patateslerin üzerine beyaz susam, et hamurunun üzerine çörekotu dökün.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!.
1 Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı