Editör
Administrator
Yurtdışında okumanın avantajları nelerdir?
Yurtdışında Okumanın Avantajları- Dünyayı Gezersin.
- Yabancı Dil Becerilerin Gelişir.
- Yeni Arkadaşlıklar Kurarsın.
- Herşey Hakkında Daha Çok Bilgin Olur.
- Özgeçmişinle Göz Doldurursun.
- Özgüvenin Artar.
- Yeni Kültürler Tanırsın.
- Gizli Hazineleri Keşfedersin.
Yurtdışında okumanın dezavantajları nelerdir?
Yurtdışında okumanın dezavantajları nelerdir?Yurtdışında okumanın dezavantajları ise yaşanılan ülkede, Türkiye’den uzak ve farklı bir kültüre adaptasyon süreci, aileden ya da arkadaş çevresinden olan uzaklık ve farklı kültürlerdeki insanların alışkanlıklarını ve rutinlerini anlamak ve alışmak anlamında bazı zorlu süreçler yaşanabilmektedir.
Üstelik yurt dışında üniversite okumak sanıldığı kadar zor olmadığı gibi sayısız avantajı da beraberinde getiriyor.
- Yabancı Dilinizi Ana Dil Seviyesine Getirme Fırsatı
- Prestijli Üniversitelerde Kaliteli Eğitim.
- 3. Farklı Kültürlerle Tanışma Fırsatı
- Unutulmaz Deneyimler Yaşama Şansı
- Kalıcı Arkadaşlıklar.
Yurt dışında üniversite kazanmak için ne yapmalıyım?
Yurt dışında üniversite kazanmak için ne yapmalıyım?Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:
- Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
- İngilizce transkript.
- İlgili üniversitenin Online başvuru formu.
- Motivasyon mektubu.
- Referans mektupları (3 adet yeterli)
- Finansal dökümler.
- TOEFL ve ILETS sınav skorları
Yurt dışında okumak için ne yapılmalı?
Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler- Uluslararası öğrenci başvuru formunuzu.
- Başvuru ücretinizi.
- Orijinal lise transkriptinizi.
- Lise mezuniyet belgenizi.
- Referans mektuplarınızı
- Yabancı dil seviyenizin yeterli olduğunu belgeleyen TOEFL sonucunuzu.
- Motivasyon mektubunuzu.
Hangi ülkelerde üniversite ucuz?
Hangi ülkelerde üniversite ucuz?Avrupa’da Öğrencilere Düşük Ücretli Eğitim Sunan Ülkeler
- NORVEÇ Norveç, uluslararası öğrencilere devlet üniversitelerinde ücretsiz eğitim alma imkanı sunan en iyi ülkelerden biridir.
- ALMANYA.
- AVUSTURYA.
- İTALYA.
- ÇEK CUMHURİYETİ
- POLONYA.
- FRANSA.
- İSPANYA.
Yurt dışında okumak için kaç net gerekir?
Yurt dışında okumak için kaç net gerekir?YGS ve LYS puanı bulunmayan ve ilk bin dışında kalan yurtdışındaki üniversitelerde eğitim almak isteyen adayların da, SAT 1’den en az bin, ACT’den en az 21, Abitur’dan en az 4 puanının bulunması, Fransız Bakaloryası’nda diploma notunun en az 12, Uluslararası Bakalorya’da notunun en az 28, İtalya Maturita diploma …