M
Modoratör
Yöneticinin yeterlilik alanları nelerdir?
✓ Tarafsız değerlendirme yapabilme, okul ve çevre güçlerinden yararlanabilme, liderlik, öğrenci rehberliği, okulun bina, tesis ve demirbaşlarının kullanma, korunma, araştırma, geliştirme ve yenileme alanlarında, çalışanlarının araştırma ve geliştirme çalışmalarına yönelmesinde rehberlik ve öğreticilik yapabilme.Teknoloji lideri kimdir?
Tanzer (2004) ise teknolojik lideri, teknolojinin örgütte etkili ve verimli kullanılmasında gerekli eş güdümlemeyi yapan, örgütü bu konuda etkileyen, yönlendiren ve yöneten kişi olarak tanımlamaktadır. Teknolojik lider olarak okul yöneticilerinin yerine getirmeleri gereken birtakım roller bulunmaktadır.Insancıl yeterlikler nedir?
Insancıl yeterlikler nedir?İnsansal yeterlik, yöneticinin gerek bire bir, gerek grup olarak insanlarla çalışabilme yeteneğidir. Bu yeterlik kişinin kendisi hakkındaki anlayışı ile ve başkalarına ilişkin düşünceleriyle yakından ilgilidir.
Eğitim yöneticileri nedir?
E-Eğitim Yöneticisi, örgün eğitime alternatif olarak son yıllarda ortaya çıkan uzaktan eğitim veya online eğitim veren kurumların e-eğitim yönetimini gerçekleştiren uzmandır. Bunun yanı sıra eğitim teknolojilerini iyi bilmesi ve yapılacak farklı branştaki online eğitimleri ve eğitmenleri organize edebilmesi önem taşır.Lider okul yöneticisi nasıl olmalı?
Eğitim lideri olan okul müdürü, esas görevlerinin farkında olmalı; okulun amaçlarını yorumlamalı, öğretmenleri sınıflarında ziyaret etmeli, onlara rehberlik yapmalı, destek olmalı, öğretimin kesintiye uğramaması için önlemler almalı ve onları denetleyip geliştirmelidir (Balcı, 1993: 25).Teknolojik Liderlik Nedir?
Teknolojik Liderlik Nedir?Teknolojik liderlik, teknolojiye özgü dikkat gerektiren, öğretmenlerin sınıflarında teknoloji kullanımına yardım etmek için teknolojinin öğretim uygulama ve stratejilerini nasıl geliştirilebileceği anlayışını kapsayan stratejilerin ve tekniklerin Page 17 2 bir kombinasyonudur.