Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yoneticilik becerileri nelerdir?

Ogrencinin ozguvenini artirmak icin neler yapabilirsiniz?

Benzer siteler nasil bulunur?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

Yöneticilik becerileri nelerdir?​

becerisi, geri bildirim becerisi, destek olma ve enerji verme becerisi, sorun çözme becerisi, karar verme becerisi, kendine güven, ikna ve politik becerisi, müzakere becerisi, toplantı yönetimi becerisi ve protokol becerisi olarak sıralanabilir.

Yöneticilerle ilgili ifadeler nelerdir?​

Yöneticilerle ilgili ifadeler nelerdir?
Yönetme gücüne sahip kişi, bir kuruluşun yönetimiyle ilgilenen kişi olarak tanımlanan yönetici, mal ve hizmet üretimi için üretim faktörlerinin bir araya getiren kişi biçiminde de ifade edilmektedir. Yönetici, çalışanları doğru bir şekilde yönlendirebilme işini yapan kişidir.

Aşağıdakilerden hangisi yöneticilik yeteneklerinden biridir?​

Aşağıdakilerden hangisi yöneticilik yeteneklerinden biridir?
Üst düzey yöneticilerin yönetsel becerileri; teknik beceri, haberleşme becerisi, insan ilişkileri becerisi, analitik beceri, karar verme becerisi ve kavramsal beceri gibi becerilere sahiptirler.

Eşgüdüm ve komuta birliği ilkesi nedir?​

Amaçların Uyumlaştırılması İlkesi: Örgüt atmosferinin olumlu olması için yöneticinin işgörenlerin beklentileri ile örgüt amaçlarının uyumlaştırması gerekir. 1. Emir-Komuta Birliği İlkesi: Örgüt içinde bir işgörenin belirli bir iş hakkında birden fazla üstten emir almaması ilkesidir.

Yöneticinin sahip olması gereken üç temel beceri nelerdir?​

Yöneticinin sahip olması gereken üç temel beceri nelerdir?
Yöneticinin Becerileri Neler Olmalıdır? İyi yönetici planlama, örgütleme, yöneltme, koordine etme ve denetleme yeteneklerine sahip olmalıdır.

Yönetim kavramları nelerdir?​

Yönetim kavramları nelerdir?
Yönetim, insanların tek başlarına gerçekleştiremeyecekleri amaçlara ulaşabilmek için, başkalarına iş gördürme, başkaları aracılığı ile iş başarma ve amaçlara ulaşmadır. Yönetici, işleri bizzat yapan değil, yapılması gereken işleri planlayan, örgütleyen, koordine eden ve denetleyen kişidir.

Yöneticilik vasıfları nelerdir?​

BLOG
- 1.Çalışanlarını dinlemek.
- 2.Eleştiriye açık olmak ve eleştirel bir bakış açısına sahip olmak.
- 3.”Ben” değil, “biz” demek.
- 4.Yeterli ve dürüst geri bildirimler vermek.
- 5.Çalışanların motivasyonunu önemsemek.
- 6.Tutarlı ve örnek davranışlar sergilemek.
- 7.Herkesten daha fazla çalışmak.
- 8.Adil olmak ve takdir etmek.

Komuta birliği ilkesi neyi ifade eder?​

Komuta birliği ilkesi neyi ifade eder?
Emir-Komuta Birliği İlkesi: Örgüt içinde bir işgörenin belirli bir iş hakkında birden fazla üstten emir almaması ilkesidir.

Eşgüdümleme ilkeleri nelerdir?​

Eşgüdümleme ilkeleri nelerdir?
4.5. Eşgüdümlemeyi Sağlamada Kullanılan Araçlar
- Yalın Bir Örgüt Yapısının Kurulması
- Plan ve Programların Uyumlaştırılması
- İyi Bir İletişim Düzeninin Kurulması
- Gönüllü Eşgüdümleme.
- Uygun Personel Seçimi.
- Etkili Bir Ödüllendirme Sisteminin Kurulması
- Yetki Devri.
- Gözetim Yoluyla Eşgüdümleme.

Yetki Göçerme derecesi nedir?​

Yetki göçerimi, üst yönetim kademesi tarafından belli bir yetkinin alt kademede bulunan bir yönetim kademesine aktarılmasıdır (Özgen, Öztürk ve Yalçın, 2001; 120).

Yöneticilik becerileri genellikle bir yöneticinin başarılı olabilmesi için gerekli olan niteliklerdir. Yöneticilik becerileri arasında şunlar bulunabilir:

1. İletişim Becerisi: İyi bir iletişim yeteneğine sahip olmak, çalışanlarla etkili bir şekilde iletişim kurabilmek ve emirleri açıkça iletebilmek önemlidir.

2. Geri Bildirim Becerisi: Çalışanlara düzenli ve yapıcı geri bildirimler sağlayarak onların gelişimlerine katkıda bulunmak yöneticilik becerileri arasında yer alır.

3. Destek Olma ve Enerji Verme Becerisi: Çalışanların motivasyonunu artırmak, destek olmak ve enerji vermek de önemli bir yöneticilik becerisidir.

4. Sorun Çözme Becerisi: Karşılaşılan sorunları analiz edip etkili çözümler üretebilmek, yöneticilik becerileri arasında değerli bir niteliktir.

5. Karar Verme Becerisi: Zorlu durumlarda hızlı ve doğru kararlar alabilme yeteneği, başarılı bir yönetici olmak için önemlidir.

6. Kendine Güven: Kendine güven duymak, kararlarını desteklemek ve liderlik rolünü etkili bir şekilde yerine getirmek için önemlidir.

7. İkna ve Politik Becerisi: İnsanları motive etmek ve kararlarınızı başkalarına etkili bir şekilde aktarabilmek için ikna ve politik becerilere sahip olmak önemlidir.

8. Müzakere Becerisi: Çeşitli durumlarda farklı taraflar arasında uzlaşma sağlayabilmek için etkili müzakere becerilerine sahip olmak gerekir.

9. Toplantı Yönetimi Becerisi: Toplantıları etkili bir şekilde yönetmek, katılımcıları motive etmek ve hedef odaklı çalışmayı sağlamak yönetime becerileri arasında yer alır.

10. Protokol Becerisi: Davranışları ve iletişimi ile kurumsal protokole uygun şekilde davranabilme yeteneği de önemli bir yöneticilik becerisidir.

Bu becerilerin yöneticilerin performansını artırarak daha etkili bir liderlik sergilemelerine katkı sağladığı bilinmektedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri