Editör
Administrator
Yekdem kaç TL?
Buna göre, 1 Temmuz 2021’den 31 Aralık 2025’e kadar işletmeye girecek YEK belgeli üretim tesisleri için uygulanacak YEKDEM fiyatı kilovatsaat başına hidroelektrik üretim tesisi için 40 kuruş, rüzgar ve güneş enerjisine dayalı üretim tesisi için 32 kuruş, jeotermal enerjisine dayalı üretim tesisi için 54 kuruş ve …Yekdem maliyeti nasıl hesaplanır?
Yekdem maliyeti nasıl hesaplanır?YEKDEM birim maliyeti; toplam destekleme bedelinden, piyasadan günlük üretim için alınan bedelin düşülmesi ve çıkan sonucun toplam tüketime bölünmesi ile hesaplanır.
Ptf fiyatı nedir?
Ptf fiyatı nedir?-Piyasa Takas Fiyatı, Gün Öncesi Piyasası’na sunulan tekliflerin arz ve talebe göre eşleşmesiyle oluşan saatlik elektrik enerjisi fiyatıdır.
YEK bedel nedir?
YEK bedeli enerji üretimiyle ilgili bir maliyeti gösterdiğinden elektrik enerjisi fiyatları içerisinde fatura edilmesi mantıksız değil. YEK bedeli müşterilerinin toplam tüketimi oranında tedarikçilere fatura edilen bir bedel.Yekdem teşvik fiyatı ne kadar?
Yekdem teşvik fiyatı ne kadar?Yenilenebilir Enerji Kaynağı (YEK) belgeli üretim tesislerinde YEKDEM ödemeleri hidroelektrik santralleri için kilovatsaat başına 40 kuruş, rüzgar ve güneş enerjisi santralleri için 32 kuruş, jeotermal enerji santralleri için ise 54 kuruş üzerinden yapılacak.
Dengesizlik maliyeti nedir?
Dengesizlik maliyeti nedir?Dengesizlik maliyetleri, gerçek üretimin/tüketimin planlanan üretimden/ tüketimden farklı olması durumunda oluşmaktadır. Portföylerin Aktif Dengesizlik Yönetimi ile her an yönetilerek daha dengeli bir hale gelmesi mümkündür.
Yekdem mekanizması nasıl çalışır?
Bu tesisler üretimlerinin karşılığını alım garantilerinin olduğu sabit fiyat üzerinden alırlar. YEKDEM senelik işleyen bir mekanizmadır. Dahil olmak isteyen üretim tesisleri her sene EPDK’ye gerekli başvuruları yaparlar. EPDK’ de başvuruları değerlendirerek bir sonraki takvim yılı için destek alacak tesisleri açıklar.Elektrik Ptf ne demek?
Elektrik Ptf ne demek?*PTF: Piyasa Takas Fiyatı: EPİAŞ bünyesinde, günlük 24 saat esasına göre oluşan elektrik fiyatlarının ilgili aya ait ortalaması alınarak oluşturulan fiyatı.
Ptf neye göre belirlenir?
Ptf neye göre belirlenir?Gün Öncesinde referans fiyat (PTF) belirlenir. Arz tarafı üreteceği miktarı, Talep tarafı tüketeceği miktarı fiyat seviyelerine göre ayarlayabilir. Saatlik (64 seviye, alış ve satış yönünde 32 seviye ayrı ayrı), blok (50 seviye) ve esnek (10 seviye) teklif verilmesine imkan tanır.
Ptf yek nedir?
Kısaca PTF olarak bilinen piyasa takas fiyatı, gün öncesi elektrik piyasalarında arz ve talebin eşleşmesi ile oluşan referans elektrik enerjisi fiyatıdır.Son kaynak tedarik tarifesi nedir?
Son kaynak tedarik tarifesi nedir?Basit bir anlatımla yıllık tüketiminiz EPDK tarafından belirlenen limitin üzerinde olması durumunda belirlenen tarih itibari ile tarifeniz sanayi ya da ticarethane olsa da ulusal tarifeden fiyatlandırılmayacağınız anlamına gelmektedir.