Zeberus
Yönetici
Uzakın kökü ne?
uzak – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe uzak “uzun süren, uzamış” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe uza- fiilinden Eski Türkçe +Uk ekiyle türetilmiştir.Kaplamak kelimesinin kökü nedir?
Kaplamak kelimesinin kökü nedir?9- kapı, kapamak, kapama, kaplamak, kapsamak, kapsam, kap, kapak, kapalı, kaplamak sözcükleri de aynı kökten gelmekte… Tümünün ortak kökü büyük olasılıkla “kap”tır (bir şeyi içinde saklamak, çevreden yalıtmak için kullanılan araç).
Uzun sözcüğü türemiş mi?
Uzun sözcüğü türemiş mi?Eski Türkçe uz “uzak, uzun” sözcüğünden +In sonekiyle türetilmiştir. uza- maddesine bakınız.
Keskin kelimesinin kökü nedir?
Arapça ḥdd kökünden gelen ḥādd حادّ “keskin, bilenmiş, kızgın” sözcüğünden türetilmiştir.Artık isim mi fiil mi?
Artık isim mi fiil mi?NOT : “Artık” kelimesi “bundan sonra” anlamına gelirse zarf olur: Artık size güvenmiyorum. “Artık” kelimesi isim ve sıfat olarak da kullanılabilir.
Adım sözcüğü türemiş mi?
Adım sözcüğü türemiş mi?Eski Türkçe ātım sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe yazılı örneği bulunmayan *āt- “açmak, adım atmak” fiilinden +Im sonekiyle türetilmiş olabilir; ancak bu kesin değildir.
Osmanlı Türkçesi یورك sözcüğünden devralındı. Sözcük, yorı-/yörü-/yürü- (yürümek, devam etmek, yaşamak) fiilinden -k ekiyle türetilmiş olabilir.
En uzun kelime kaç harf?
En uzun kelime kaç harf?En Uzun Türkçe Kelime Kaç Harflidir? Dilimizde kullanılmış en uzun kelime 75 harften oluşmaktadır. Dilimizde belirlenmiş olan en uzun kelime Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesinesiniz kelimesidir.
Türkçe en uzun kelime nedir?
Türkçe en uzun kelime nedir?Ancak başında 15 harften oluşan “muvaffakiyetsiz” kısmını, anlamı bozulmadan 20 harflik bir sözcükle değiştirmek mümkündür, çünkü Türkçe sözlüklerde geçen en uzun kelimeler 20 harflidir: kuyruksallayangiller, ademimerkeziyetçilik, egzistansiyalizm veya elektroensefalografi.
Keskin kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Kırıcı, incitici: “En yakın dostlarının bile kusurlarını keskin bir dille yüzlerine vururmuş.” -H.Artık edat mı bağlaç mı?
Artık edat mı bağlaç mı?Ayın kelimeler “sadece” anlamında kullanılıp fiile sınırlama getirdiğinde zarf görevini üstlenir. “Ancak, yalnız” kelimeleri “fakat” anlamında kullanılırsa bağlaç olur. NOT : “Artık” kelimesi “bundan sonra” anlamına gelirse zarf olur: Artık size güvenmiyorum. “Artık” kelimesi isim ve sıfat olarak da kullanılabilir.