Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Turkiyede bilgisayari olmayan kac ogrenci var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Florurlu dis macunu beyazlatir mi?

M

Kefir mayasi nereden alabilirim?

M

Modoratör

Türkiyede bilgisayarı olmayan kaç öğrenci var?​

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) verilerine göre ise 826 milyon öğrencinin evinde uzaktan eğitime katılmak için kullanabilecekleri bilgisayar bulunmuyor.

Canlı derse girmeyen yok yazılır mı?​

UZAKTAN EĞİTİMDE CANLI DERSE GİRMEK ZORUNLU MU? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklamada eba üzeriden yapılan canlı derslerde yoklama alınması gibi bir durum olmadığını belirtti.

Canlı ders yoklama var mı?​

Canlı ders yoklama var mı?
Online eğitimde yoklama olup olmadığı konusunda kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk “Yoklama almayacağız. Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir.

Uzaktan eğitimde not verilecek mi?​

Uzaktan eğitimde not verilecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim gören öğrencilerin yüz yüze sınava alınmayacağına karar verdi. Yeni uygulamada öğrencilere EBA platformuna giriş, derste kalış süresi ve sistemde yaptığı ödevlerin performansına göre not verilecek. Öğretmen, her bir kriter için öğrenciye ikişer not verecek.

Türkiye Cumhuriyeti eğitimde kaçıncı sırada?​

Listedeki puanlamaya göre eğitim seviyesi en yüksek ülke Çin. Eğitimde en iyi ülkeler sıralamasında ülkemiz Türkiye 1363 puanla 41. sırada yer aldı.

EBA da yoklama alınıyor mu?​

Uzaktan eğitim ve öğretimin dün başlamasından önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açılış konuşması gerçekleştirdi. Yoklama konusunda ise kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk ise “Yoklama almayacağız.

Üniversite online ders yoklama alınıyor mu?​

Üniversite online ders yoklama alınıyor mu?
Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.

2021 notlar nasıl verilecek?​

2021 notlar nasıl verilecek?
2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde olduğu gibi karneler dijital olarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden verilecek. Öğrencilerin aldıkları teşekkür, takdir, onur belgeleri de e-Okul VBS üzerinden görüntülenecek.

Canlı derslerden not verilecek mi?​

Öğrenciler ve öğretmenler artık canlı derslerle buluşuyor. MEB tarafından yayınlanan yazıya göre, öğrenciler basılı karne almayacak. Karnelerini elektronik ortamda görecek olan öğrencilere ortaokullarda derse katılım ve proje notlarına göre değerlendirme yapılacak.

Türkiye en iyi eğitim sisteminde kaçıncı sırada?​

9. Listedeki puanlamaya göre eğitim seviyesi en yüksek ülke Çin. Eğitimde en iyi ülkeler sıralamasında ülkemiz Türkiye 1363 puanla 41. sırada yer aldı. Türkiye’nin okuma puanı 464, matematik puanı 445, bilim puanı ise 454 olduğu görüldü.

Türkiye'de bilgisayarı olmayan öğrenci sayısı hakkında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) verilerine göre 826 milyon öğrencinin evinde uzaktan eğitime katılmak için kullanabilecekleri bilgisayar bulunmuyor. Bu bilgi, evlerinde bilgisayarları olmayan öğrenci sayısının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Canlı derse girmeyen öğrencilerin yazılır mı sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından yola çıkarak cevap vermek gerekirse, eğitim platformu olan EBA üzerinden yapılan canlı derslerde yoklama alınmadığı belirtilmiş. Dolayısıyla canlı derse girmeyen öğrencilerin yazılıp yazılmayacağı konusu açıklığa kavuşmuş durumda.

Uzaktan eğitimde canlı ders yoklaması konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yapmış olduğu açıklamaya göre yoklama alınmayacak. Öğrencilerin televizyondan ya da internetten erişebildikleri ders videolarını izlemeleri ve bu süreçte öğrenci izlenmesinin takip edilmesinin zor olabileceği ifade edilmiş.

Uzaktan eğitimde not verilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze sınav uygulamayacağı ve öğrencilere EBA platformundaki etkinliklere, derste kalış süresine ve yapılacak ödevlere göre not verileceği belirtilmiş. Öğretmenler her kriter için öğrenciye not verecektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim alanında dünya sıralamasında 41. sırada olduğu belirtilmiş. Çin'in listenin zirvesinde yer aldığı bilgisi de verilmiş. Türkiye'nin eğitimde 41. sırada yer alması, eğitim alanındaki konumunu gösteren bir veri olarak karşımıza çıkıyor.

EBA'da yoklama alınıp alınmadığı konusunda yapılan açıklamalar, uzaktan eğitim ve öğretim sürecinde öğrencilerin yoklama kaygısını gidermeye yönelik olmuş. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarına göre, yoklama alınmayacağı vurgulanmış.

Üniversitelerde online derslerde yoklama alınıp alınmadığı sorusu da ele alınmış. Diledikleri zaman ve mekanda dersleri izleyebilen öğrenciler için canlı dersler sırasında yoklama alınmasına gerek duyulmayacağı belirtilmiş.

2021 yılında notların nasıl verileceği konusu da ele alınmış. Dijital olarak verilecek olan karnelerin e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişilebilir olacağı belirtilmiş. Öğrencilerin başarı durumları ve belgeleri de elektronik ortamda takip edilebilecek.

Son olarak, canlı derslerden not verilip verilmeyeceği konusu da ele alınmış. MEB tarafından yayınlanan bilgilere göre, öğrenciler basılı karneler almayacak ve notları elektronik ortamda değerlendirilecek.

Türkiye'nin eğitim sistemi açısından dünya sıralamasında 41. sırada olduğu belirtilmiş. Okuma, matematik ve bilim alanındaki puanları da verilerek ülkenin eğitim seviyesi hakkında bilgi verilmiş.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri