M
Modoratör
Türkiyede bilgisayarı olmayan kaç öğrenci var?
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) verilerine göre ise 826 milyon öğrencinin evinde uzaktan eğitime katılmak için kullanabilecekleri bilgisayar bulunmuyor.Canlı derse girmeyen yok yazılır mı?
UZAKTAN EĞİTİMDE CANLI DERSE GİRMEK ZORUNLU MU? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklamada eba üzeriden yapılan canlı derslerde yoklama alınması gibi bir durum olmadığını belirtti.Canlı ders yoklama var mı?
Canlı ders yoklama var mı?Online eğitimde yoklama olup olmadığı konusunda kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk “Yoklama almayacağız. Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir.
Uzaktan eğitimde not verilecek mi?
Uzaktan eğitimde not verilecek mi?Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim gören öğrencilerin yüz yüze sınava alınmayacağına karar verdi. Yeni uygulamada öğrencilere EBA platformuna giriş, derste kalış süresi ve sistemde yaptığı ödevlerin performansına göre not verilecek. Öğretmen, her bir kriter için öğrenciye ikişer not verecek.
Türkiye Cumhuriyeti eğitimde kaçıncı sırada?
Listedeki puanlamaya göre eğitim seviyesi en yüksek ülke Çin. Eğitimde en iyi ülkeler sıralamasında ülkemiz Türkiye 1363 puanla 41. sırada yer aldı.EBA da yoklama alınıyor mu?
Uzaktan eğitim ve öğretimin dün başlamasından önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açılış konuşması gerçekleştirdi. Yoklama konusunda ise kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk ise “Yoklama almayacağız.Üniversite online ders yoklama alınıyor mu?
Üniversite online ders yoklama alınıyor mu?Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
2021 notlar nasıl verilecek?
2021 notlar nasıl verilecek?2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde olduğu gibi karneler dijital olarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden verilecek. Öğrencilerin aldıkları teşekkür, takdir, onur belgeleri de e-Okul VBS üzerinden görüntülenecek.