Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tek sinav ne demek?

BDO ticaret nasil yapilir?

Model mumlari nelerdir?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

Tek sınav ne demek?​

Üniversiteye kaydı olan bir öğrencinin üniversiteden mezun olması için geçmesinin gerekli olduğu ders bir tane ve bu dersi geçemediği için mezun olma durumu söz konusu olamıyor ise tek ders sınavı olarak bilinmektedir.

Tek ders sınavından kalınca ne olur?​

Tek ders sınavından kalınca ne olur?
Tek ders sınavında başarılı olması halinde kalan f notlu dersi geçerek mezun olabilmektedir. Eğer öğrenci tüm derslerini geçtiği hale ortalaması 2. 00 ise bir dersten veya birkaç dersten tek ders sınavına girmesi gerekebilir.

Tek ders sınavından kaç alırsam geçerim?​

Tek ders sınavından kaç alırsam geçerim?
Birimler tarafından belirlenen dersler için Üniversite Yönetim Kurulu kararı ve Rektörlük onayıyla tek ders sınavı yapılır. Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50’dir.

Lisede tek ders sınavı ne demek?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lisede eğitim alan ve son sınıfta tek dersten başarısız olup mezun olamayanlar için sınav hakkı tanıdı. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 12’nci sınıfta okuyup, sorumluluk sınavlarının ardından tek dersten sınıfta kalan öğrenciler sınava girerek mezun olabilecek.

Tek ders sınavı için para yatırılır mı?​

Tek ders sınavı için para yatırılır mı?
-Tek ders sınavına girecek öğrencilerden Güz Dönemi harcını yatırmamış olan öğrencilerin harcını yatırması gerekmektedir. Bahar Dönemi için harç yatırılmayacaktır. -Tek ders sınavında alınan not ham başarı notu sayılır ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir.

Tek ders sınavına kaç kez girilebilir?​

Tek ders sınavına kaç kez girilebilir?
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır.

Tek ders sınavı Kaç tane?​

1) Tek ders sınavları güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra (2015-2016 akademik yılında bütünleme sınavlarından sonra) bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa açılır. 2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.

Tek ders sınavı notu ortalamayı etkiler mi?​

Tek ders sınavı notu ortalamayı etkiler mi?
(6) Tek ders sınavı başarı notu, başarı durum belgesinde bağımsız olarak gösterilir ve genel not ortalamasının hesaplanmasında dikkate alınır.

Üniversitelerde tek çift ne demek?​

Üniversitelerde tek çift ne demek?
Tek Çift Sınavları: Tabi olunan müfredata göre zorunlu – seçmeli ders yükünü tamamlayarak en çok iki dersten (FF) / (FD) / (I) veya (U) notu olan öğrencilere bu iki ders için ek bir sınav hakkı (tek-çift sınavı) veya alması gereken tüm ders ve kredileri tamamlayarak genel ağırlıklı not ortalaması 2.00′ nin altında …

Tek ders sınavı ücretli mi?​

AÖF tek ders sınavının ücreti, yoktur. Anadolu Üniversitesinde okuyan ve tek dersten sınava girmek zorunda kalan öğrenciler ücret ödemezler.

Tek dersten kalınca harç ne kadar?​

Tek dersten kalınca harç ne kadar?
Bu durumda herhangi bir sıkıntı yok ancak tek dersten kaldığımızı varsayarak belirtmek istiyorum bu tek ders için de 225 TL harç ödenmesi gerekiyor. 9 ders için 225 TL ücret belirlenmiş ve bu ücret 1 veya 2 dersten kalan bir öğrenci için (Örn. 225/9) yani kişinin kaldığı ders başı 25 TL olarak hesaplanmalıdır.

Tek ders sınavı, genellikle üniversitelerde veya liselerde bulunan öğrenciler için son derece önemli bir imkandır. Bu sınav, öğrencilere başarısız oldukları bir ders için ikinci bir şans sunar ve bu sayede mezuniyetlerini tamamlayabilirler.

Üniversitelerde tek ders sınavı, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girebileceği bir sınavdır. Eğer öğrenci bu sınavda başarılı olursa, kalan F notlu dersten kurtularak mezun olma şansına sahip olur. Tek ders sınavında geçme notu genellikle 50'dir ve sınav sonuçları genel not ortalamasını etkiler.

Liselerde ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son sınıfta tek dersten başarısız olan öğrencilere bir sınav hakkı tanınmaktadır. Bu öğrenciler, bu sınavı başarıyla geçerek mezun olabilirler.

Tek ders sınavları genellikle belirli bir ücret karşılığında yapılır. Örneğin, Anadolu Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin bu sınava girmeleri durumunda ücret ödemeleri gerekmemektedir. Ancak bazı durumlarda, öğrencilerin tek ders için belirli bir harç ödemeleri gerekebilir.

Sonuç olarak, tek ders sınavları öğrencilere ikinci bir şans sunar ve başarısız oldukları dersleri geçerek eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olur. Bu sınavlar genel not ortalamasını etkiler ve öğrencilerin mezuniyet süreçlerinde önemli bir rol oynar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri