Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tazeleme egitimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S2000 fiyati ne kadar?

Kartepe kayak sezonu acildi mi?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

Tazeleme eğitimi nedir?​

Tazeleme eğitimi, TMGD olmaya hak kazanmış kişilerin iki yılda bir mevzuat değişikliklerini takip etmeleri için zorunlu olan, TMGD’lerin mevzuatı güncel olarak takip etmelerini sağlayan eğitimdir.

Dgr sertifikası nasıl alınır?​

DGR Eğitimini alacak kişilerin 18 yaşını tamamlamış, en az lise mezunu olması ve orta seviyede İngilizce bilmesi gerekmektedir. Sertifika : Eğitim sonunda sınavda 80 puan alarak başarılı olanlara IATA ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı onaylı DGR Kategori (1,2,3 ve 6 ) Temel Eğitim Sertifikası verilir.

TMGD ne demek?​

TMGD ne demek?
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD), ifa edeceği görev ve nitelikleri ADR Başlık 1.8.3’te belirlenen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tehlikeli madde güvenlik danışmanı sertifikası düzenlenerek yetkilendirilen gerçek kişidir.

DGR belgesi nedir?​

DGR belgesi nedir?
Eğitimin Hedefi ; Tehlikeli madde operasyon, kontrol, hazırlama ve paketleme konusunda faaliyet gösteren personelin yeterli bilgi seviyesine ulaşması.

IATA DGR kitabının geçerliliği kaç yıldır?​

Durumları bu Yönerge hükümlerine uygun bulunan; eğitim kuruluşlarına üçüncü şahıslara eğitim vermek üzere, işletmelere ise sadece kendi personeline eğitim vermek üzere 5 (beş) yıl geçerli “Havayoluyla Tehlikeli Madde Taşımacılığı Eğitimi Yetki Belgesi” düzenlenir.

TMGD yenileme eğitimi nedir?​

Tmgd’ler zamanı geldiğinde sertifika süresini uzatmak için yenileme sınavlarına giremezler. Eğer belgelerini uzatmak isterler ise yeniden 8 gün Tmgd eğitimi alarak sınavlara girmek zorunda kalırlar. (Not: Fen ve Mühendislik Fakültesi mezunu olmayan mevcut Tmgd’lerin eğitim tekrar hakkı devam etmektedir.)

TMGD kimler alabilir 2021?​

TMGD kimler alabilir 2021?
Lisans mezunu olmak, yetkili eğitim kurumlarından 49 saatlik zorunlu eğitimi başarıyla tamamlamış olmak, uygulamalı yangın eğitim sertifikasına sahip olmak, Ulaştırma Bakanlığının açtığı TMGD sınavlarında 100 puan üzerinden en az 70 puan almış olmak, adli sicilinin uygun olması şartlarını sağlayan herkes TMGD olabilir.

DGR Tehlikeli maddeler nelerdir?​

DGR Tehlikeli maddeler nelerdir?
Tehlikeli Madde Kuralları İngilizce adıyla Dangerous Goods Regulations veya DGR, uçakla taşınması muhtemel her türlü tehlikeli madde miktar, paketlenme ve taşınma şartlarının belirtildiği uluslararası kurallardır. Gizli Tehlikeli Madde ise genel anlamıyla görünür olmayan tehlikeli madde içerebilen maddelerdir.

Tazeleme eğitimi, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) olmaya hak kazanmış bireylerin iki yılda bir mevzuat değişikliklerini takip etmeleri için zorunlu olan bir eğitimdir. Bu eğitim sayesinde TMGD'ler mevzuatı güncel olarak takip eder ve bilgi seviyelerini korurlar.

DGR sertifikası almak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları, en az lise mezunu olmaları ve orta düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Sertifikayı alabilmek için eğitim sonunda yapılan sınavda 80 puan ve üzeri bir başarı elde etmek gerekmektedir. Başarılı olanlara IATA ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı onaylı DGR Kategori (1,2,3 ve 6) Temel Eğitim Sertifikası verilmektedir.

TMGD, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı anlamına gelir. TMGD'ler, ADR Başlık 1.8.3'e göre belirlenen görevleri yerine getiren ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sertifikalandırılan gerçek kişilerdir.

DGR belgesi ise tehlikeli madde operasyonları, kontrolü, hazırlığı ve paketlemesi konusunda çalışan personelin yeterli bilgi seviyesine ulaşmasını hedefleyen bir belgedir.

IATA DGR kitabının geçerliliği, eğitim kuruluşlarına üçüncü taraflara eğitim vermek ve işletmelere kendi personeline eğitim vermek için beş yıl geçerli olan "Havayoluyla Tehlikeli Madde Taşımacılığı Eğitimi Yetki Belgesi" düzenlendiğini belirtir.

TMGD'nin yenileme eğitimi, sertifika süresini uzatmak isteyen TMGD'lerin 8 günlük TMGD eğitimine katılması ve başarılı bir şekilde sınavları geçmesi gerektiğini açıklar.

TMGD olabilmek için 2021 yılında; lisans mezunu olmak, yetkili eğitim kurumlarından 49 saatlik zorunlu eğitimi tamamlamak, uygulamalı yangın eğitim sertifikasına sahip olmak, Ulaştırma Bakanlığının düzenlediği sınavda en az 70 puan almak ve adli sicilin uygun olması gerektiği belirtilir.

DGR Tehlikeli maddeler, uçakla taşınabilen her türlü tehlikeli madde miktarını, paketlenme ve taşınma koşullarını belirten uluslararası kurallar olarak tanımlanır. Ayrıca gizli tehlikeli maddeler, genel anlamda görünür olmayan ve tehlikeli madde içerebilen maddelerdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri